x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dorneşti: Băsescu inspectează podul de pontoane

Dorneşti: Băsescu inspectează podul de pontoane

08 Iul 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, în această dimineaţă, pentru a treia oară, la podul rutier de la Dorneşti, distrus de inundaţii, unde militarii au finalizat lucrările la podul provizoriu de pontoane.



Traian Băsescu a sosit la Dorneşti cu un elicopter. El este însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

La ora transmiterii acestei ştiri, Băsescu inspectează podul de pontoane, anunţă Mediafax. Comandantul militarilor care au lucrat la pod i-au spus preşedintelui că acesta a fost finalizat în termenul stabilit.

Ziariştilor prezenţi la faţa locului li s-a spus să stea numai în partea dreaptă a şefului statului.

Ideea privind realizarea unui pod provizoriu de pontoane în locul celui distrus de ape pe DN 17 A Siret - Rădăuţi a aparţinut preşedintelui Traian Băsescu, ca soluţie pentru redeschiderea acestui drum care face legătura cu Ucraina, şeful statului afâlndu-se pentru prima oară în zonă vinerea trecută.

Atunci, Băsescu i-a cerut ministrul Apărării, Gabriel Oprea, să facă cu ajutorul militarilor un pod de pontoane, în aval de podul rutier distrus de ape, pe râul Suceava, lucrare care a fost finalizată miercuri seară şi care va fi inspectată joi dimineaţă de către preşedinte.

Băsescu a mai inspectat luni lucrările la pod, când s-a şi prăbuşit în apă o parte din structura podului rutier din cauza tasării unui pilon. Tot atunci, Băsescu a avut o divergenţă cu ziariştii, cerând SPP să-i îndepărteze din faţa lui, astfel încât să îi poată vedea pe militarii care lucrează la podul de pontoane, după ce un ziarist l-a întrebat de ce s-a supărat pe sinistraţii din Săuceşti. Preşedintele a răspuns: "Mă pot supăra pe oricine".

La insistenţele reporterului, şeful statului a cerut ofiţerilor SPP să îl îndepărteze pe acesta: "Luaţi-l pe domnul reporter din faţa mea, nu răspund la provocări".

Ulterior, preşedintele a solicitat ofiţerilor SPP îndepărtarea tuturor jurnaliştilor: " Vreau să văd militarii. SPP-ul, daţi presa din faţa mea, că pe ei îi tot văd". Băsescu s-a urcat apoi într-o barcă a armatei şi s-a dus pe malul celălalt al râului Suceava, pentru a vedea modul în care este instalat podul de pontoane.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marţi, în localitatea suceveană Dorneşti, că pentru repararea podului rutier de pe DN17 A Siret-Rădăuţi, distrus de inundaţii, costurile sunt estimate la aproximativ zece milioane de lei.

Berceanu a inspectat, marţi, podul rutier de la Dorneşti, afectat de inundaţii, şi a declarat că, faţă de săptămâna trecută, când a fost în zonă, a constatat că pila trei a podului s-a răsucit, iar grinzile de susţinere au căzut.

"La data respectivă se puteau găsi soluţii pentru salvarea porţiunii respective, dar în prezent se va realiza un proiect care presupune montarea unei grinzi metalice cu o lungime de 50 metri, care poate fi mai scumpă, se fabrică şi se montează mult mai repede şi nici nu se va lucra în albia râului", a spus ministrul Transporturilor.

Berceanu speră ca până la iarnă reparaţiile la podul rutier care face legătura între Răduţi şi Siret pe DN17A să fie finalizate, costurile fiind estimate la zece milioane de lei.

×
Subiecte în articol: observator