x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar Omar Hayssam - Procurorii se afla in Irak si acum

Dosar Omar Hayssam - Procurorii se afla in Irak si acum

25 Iul 2005   •   00:00
Dosar Omar Hayssam - Procurorii se afla in Irak si acum

Ancheta in dosarul de terorism al lui Oamar Hayssam se desfasoara de cateva zile in Irak.
Potrivit unor surse informate, de la Bucuresti spre Bagdad a plecat o echipa care includea un procuror, doi politisti si un interpret, cu scopul de a efectua acte de urmarire penala, reaudiind martorii in cazul rapirii ziaristilor, cat si pe Mohamad Munaf. Impreuna cu echipa de anchetatori, cu acelasi avion, la 16 iulie, a calatorit si o femeie, probabil avocatul lui Munaf.

INLOCUIRE. Din surse apropiate acestui dosar aflam ca avocatii lui Hayssam, care au solicitat si ei deplasarea la Bagdad, sunt nemultumiti de felul in care li s-au asigurat conditii pentru exercitarea apararii. Astfel, ei nu aveau nici o garantie ca pe parcursul audierilor din Irak ar fi putut sa puna intrebari si, in plus, nu existau conditii de securitate.

Se pare ca aparatorii vor solicita inlocuirea procurorului Ciprian Nastasiu, care instrumenteaza acest dosar, ei fiind nemultumiti de felul in care isi pot exercita drepturile. Invitatia de a se afla la Bagdad astazi, 25 iulie, a fost facuta vineri, 22 iulie, cand Ambasada Irakului nu lucreaza si nu elibereaza vize. (C.D.)

×
Subiecte în articol: observator