x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarele CNSAS trimise în instanţe, blocate trei luni

Dosarele CNSAS trimise în instanţe, blocate trei luni

04 Dec 2008   •   00:00

Intrarea în vigoare a Legii 293/2008 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr.24/2008, privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, va duce la blocarea, pentru trei luni de zile, a judecării pe fond a dosarelor trimise în instanţă de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).



Potrivit Legii 293/2008, competenţa judecării notelor de constatare emise de CNSAS va reveni Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care va lua locul Tribunalului Bucureşti. În consecinţă, cele aproximativ 250 de dosare, care nu au primit o soluţie pe fond, aflate pe rol la Tribunalul Bucureşti, vor trebui mutate la CAB, secţia de contencios administrativ şi fiscal. Reprezentanţii CNSAS au declarat, pentru Agerpres, că acest proces de transmitere a dosarelor de la o instanţă la alta va bloca, pentru trei luni, judecarea acestor cauze.
Până în prezent, CNSAS a câştigat la Tribunalul Bucureşti în 39 de dosare şi a pierdut nouă cauze. O parte din acestea se vor duce tot la CAB, în cazurile în care se va declara recurs.

×
Subiecte în articol: romania