x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Dosarul Cluj" - 51 de ani de puscarie

"Dosarul Cluj" - 51 de ani de puscarie

24 Mai 2005   •   00:00


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au condamnat pe cinci dintre cei sase inculpati trimisi in judecata pentru reprimarea Revolutiei de la Cluj, la un total de 51 de ani de inchisoare.


  • de VASILE SURCEL
  • OBSERVATOR
  • Cinci dintre cei sase inculpati trimisi in judecata pentru reprimarea Revolutiei de la Cluj au fost condamnati ieri de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un total de 51 de ani de puscarie. Cei cinci condamnati in urma rejudecarii procesului Revolutiei de la Cluj, sunt gen. col. (r) Iulian Topliceanu, fost comandant al Armatei a IV-a, Ioachim Moga, fost prim-secretar al Comitetului Judetean PCR Cluj, col. Valeriu Burtea, fost comandant al unitatii militare din Floresti, lt. col. Ioan Cocan, fost comandant de divizion, mr. Ilie Dicu, precum si fruntasul Marian Bolbos.

    SENTINTA. Ioachim Moga a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru instigare la omor deosebit de grav, precum si la cinci ani de inchisoare, pentru instigare la tentativa de omor deosebit de grav, dar va executa pedeapsa cea mai grea, cea de opt ani. Gen. (r) Iulian Topliceanu a fost condamnat la zece ani de puscarie si degradare militara. In cazul maiorului Ilie Dicu, instanta suprema a schimbat incadrarea juridica din omor deosebit de grav in omor calificat si l-a condamnat la 15 ani de inchisoare, zece ani de interzicere a unor drepturi si degradare militara. In schimb, fruntasul Marian Bolbos a fost achitat. Cei cinci inculpati vor avea de platit catre cele 80 de parti civile, daune materiale si morale de peste 38 de miliarde de lei. Sentinta poate fi atacata prin recurs.

    ×
    Subiecte în articol: observator