x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul copilului ucis de câinii maidanezi, preluat de Parchetul General

Dosarul copilului ucis de câinii maidanezi, preluat de Parchetul General

04 Sep 2013   •   16:18
Dosarul copilului ucis de câinii maidanezi, preluat de Parchetul General

Parchetul General a anunţat că a preluat ancheta în dosarul decesului copilului în vârstă de 4 ani, care a fost atacat de câini fără stăpân pe un teren de lângă Parcul Tei din Capitală.

"Prin rezoluţia din data de 4.09.2013, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, s-a dispus preluarea cauzei având ca obiect decesul minorului A. I. C. (în vârstă de 4 ani) de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică", se arată în comunicatul Parchetului General.

Potrivit documentului, motivele ce au stat la baza deciziei de preluare vizează complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acestui caz.

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că în acest caz vor fi menţinute toate actele de cercetare efectuate până în prezent, precum rezultatul necropsiei, procesul verbal de cercetare la faţa locului şi declaraţiile unor martori.

Parchetul Capitalei a anunţat anterior că procurorii bucureşteni vor cerceta împrejurările în care a murit copilul de patru ani muşcat de câini vagabonzi în Capitală, în acest caz fiind constituit un dosar penal, urmând să fie făcute şi verificări privind respectarea legislaţiei legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Copilul în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.


×