x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul de pensie al lui Pacepa, la Interne

Dosarul de pensie al lui Pacepa, la Interne

26 Ian 2005   •   00:00

Ieri, pe 26 ianuarie, cand, in urma cu 15 ani se sarbatorea ziua de nastere a lui Nicolae Ceausescu, pentru generalul Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionajului romanesc, care l-a tradat pe Ceausescu, s-a mai facut un pas in materie de reabilitare.

MARINA CONSTANTINOIU

"Dosarul de pensie al generalului a fost inchis de SIE, urmand ca azi sa fie predat la Casa Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), cu toate drepturile aferente, cu tot ce inseamna fisele tehnice de calcul si ce prevedea dosarul, potrivit legii de pensionare", ne-a declarat avocatul generalului, Catalin Dancu.

TERMEN. "Conform legii, Ministerul Administratiei si Internelor are la dispozitie 45 de zile pentru finalizarea dosarului, dar nu va fi vorba de atat, pentru ca voi solicita o audienta la ministrul de Interne, sa urgenteze dosarul, saptamana viitoare. Astfel incat intr-o saptamana-doua sa primim decizia de pensie, cu valoarea pensiei calculate conform legii", ne-a declarat Dancu.

Pensia urmeaza sa fie varsata in conturile cabinetului de avocatura al lui Dancu, acesta urmand sa primeasca de la clientul sau instructiuni in privinta destinatiei banilor. Dancu urmeaza sa stabileasca impreuna cu MAI valoarea totala a pensiei neacordate din 1985 (data la care Pacepa ar fi iesit la pensie, daca era in Romania - n.r.) pana la zi, reactualizata. Avocatul spune ca nu crede sa mai existe motive de taraganare a dosarului si este increzator ca va rezolva problema in scurt timp.

×
Subiecte în articol: observator