x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul Herăstrău: punct şi de la capăt

Dosarul Herăstrău: punct şi de la capăt

de Violeta Fotache    |    Monica Andrei Capatos    |    09 Mar 2010   •   00:00



Situaţia celor şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău ajunse din domeniul public în cel privat încă nu este lămurită de justiţie printr-un verdict definitiv. Dacă terenul va ajunge înapoi în domeniul statului ori dacă va rămâne pe mâinile unor "băieţi deştepţi" precum Bartolomeu Finiş, Adrian Petrache, Alexandru Bittner şi Fernando Enciu vom afla abia după ce Tribunalul Bucureşti va judeca din nou cauza.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti ­ prin completul format din magistraţii Simona Gina Pietreanu (preşedinte de complet), Mirela Vişan şi Doiniţa Mihalcea - a admis recursul împotriva verdictului Tribunalului Bucureşti, declarat de Ministerul Tineretului şi Sportului, de SC Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA şi de SC Domino 94 Impex SRL. Potrivit Biroului de Presă al Curţii de Apel Bucureşti, instanţa a constatat motive de nulitate absolută a deciziei pronunţate de tribunal în apel, astfel că instanţa a casat decizia cu pricina şi a trimis dosarul la tribunal pentru rejudecarea apelului. Astfel că reprezentanţii Clubului Sportul Studenţesc Bucureşti şi Municipiul Bucureşti, prin reprezentantul legal ­ primarul general Sorin Oprescu, o vor lua de la capăt în lupta pentru recâştigarea celor şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău.


NULITATE RECUNOSCUTĂ
Este revoltător faptul că judecătorii Curţii de Apel au admis recursul celor de la BTT şi SC Domino Impex SRL în condiţiile în care Tribunalul Bucureşti a dat un verdict clar în 2008, recunoscând nulitatea actului de vânzare- cumpărare, dar şi a dreptului de proprietate deţinut de BTT. Până la urmă este vorba de 70.000 de metri pătraţi, aflaţi pe domeniul public al Capitalei, fapt dovedit prin acte de reprezentanţii Clubului Sportiv Sportul Studenţesc, singurii de altfel care şi-au păstrat domeniul de activitate. Lupta lor a început acum şapte ani, când pe baza unor documente au demonstrat că spaţiul verde este proprietatea Primăriei Capitalei şi nu a BTT. În decizia dată de Secţia IV-a a Tribunalului Bucureşti era precizat negru pe alb că lanţul ilegalităţilor a început încă din 1999 când Ministerul Tineretului şi Sportului a emis un certificat de proprietate pe cele şapte hectare, beneficiar fiind BTT. Ulterior acesta a vândut cu nici mai mult, nici mai puţin de un milion şi jumătate de dolari 63.000 de metri pătraţi firmei SC Domino Impex SRL, în spatele acesteia fiind clanul Alexandru Bittner, Adrian Petrache şi Bartolomeu Finiş. Restul de 7.000 de metri pătraţi i-au revenit lui Fernando Enciu. Decizia Curţii de Apel nu face decât să încurajeze mafia din Herăstrău. Totul va fi luat de la zero, în condiţiile în care este vorba despre un domeniu public al Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator