x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOSARUL, LA INSTANŢÂ / "Lecţie" despre cum au crescut unele averi ale celor de la Permise

DOSARUL, LA INSTANŢÂ / "Lecţie" despre cum au crescut unele averi ale celor de la Permise

de Violeta Fotache    |    08 Dec 2008   •   00:00

Procurorii DNA au trimis în judecată sub acuzaţii de corupţie 28 de persoane implicate în dosarul permiselor auto de la Argeş.



Cap de afiş la categoria inculpaţi este şeful Serviciului Permise Argeş, comisarul-şef Codruţ Vlăsceanu, urmat de adjunctul său, Vasile Voinea, de şeful Biroului Examinări, comisarul Mihai Crăciun, de subcomisarul Daniel Zidaru, de poliţiştii-examinatori Virgil Ioniţă şi Aurelian Rădoi. Pentru aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă, luare de mită ori fals intelectual în legătură cu o faptă de corupţie vor fi judecaţi şi Laurenţiu Ionuţ Bălan, inspector principal la Poliţia Rutieră a IJP Argeş, Laurenţiu Georgel Neagoe, şeful Postului de Poliţie Bălana, dar şi Ion Ionaşcu, poliţist la Evidenţa Persoanelor Câmpulung.

POLIŢISTUL, FRATE CU RECIDIVISTUL
Vor mai fi judecaţi şi doi directori de şcoli de şoferi, doi instructuri auto, patru "intermediari" – dintre care un recidivist, ca şi doi "candidaţi" la obţinerea ilegală a permiselor auto. Anchetatorii au stabilit că membrii reţelei şi-au desfăşurat activitatea in­frac­ţio­nală în perioada martie 2006-iunie 2008. "Îndatoririle" de bază erau racolarea din mai multe judeţe a persoanelor interesate să ob­ţi­nă permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domici­liului, falsificarea promovării examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto. Pen­tru serviciile de acest gen prestate în folosul a 32 de candidaţi şi înmatricularea unui autoturism, comisarul-şef Vlăsceanu s-a lăsat corupt cu suma totală de 13.250 de euro, 7.200 de lei şi a primit foloase necuve­ni­te evaluate la 1.550 de lei. Mai lacom, adjunctul său, Vasile Voinea, a acumulat 24.600 de euro, el mergând până la a-i elibera în fals unei persoane permis auto pentru toate categoriile A, B, C, CE şi D. Bunurile mobile şi imobile ale inculpaţilor au fost puse sub sechestru, în vederea recuperării sumelor primite ca şpagă. Cazul va fi judecat la Curtea de Apel Târgu-Mureş.

×
Subiecte în articol: observator