x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul lui Chiţac, amânat pentru 3 decembrie

Dosarul lui Chiţac, amânat pentru 3 decembrie

19 Noi 2008   •   00:00
Dosarul lui Chiţac, amânat pentru 3 decembrie

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a amânat, astăzi, pentru 3 decembrie, dosarul în care fostul general în rezervă Mihai Chiţac solicită întreruperea executării pedepsei de 15 ani de închisoare, primită pentru reprimarea violentă a Revoluţiei de la Timişoara.
Motivul amânării l-a constituit faptul că Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" nu a terminat expertiza medicală în cazul lui Chiţac.



Fostul ministru de Interne nu a fost prezent în sala de judecată, avocata sa, Alice Drăghici, declarând că el va fi dus, miercuri, la INML, unde va fi supus unui examen oftalmologic şi hematologic. INML trebuie să stabilească dacă Mihai Chiţac suferă de o boală gravă care face imposibilă executarea pedepsei. Foştii generalii în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac se află încarceraţi la Spitalul Penitenciar Jilava. Comisia de individualizare a regimurilor din cadrul Spitalului-Penitenciar Jilava a stabilit regimul închis de executare a pedepsei pentru cei doi. Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, pe 15 octombrie, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, recursul declarat de Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, condamnaţi de Secţia penală a ÎCCJ în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Magistraţii ÎCCJ au decis pe 2 aprilie 2007 condamnarea la câte 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac pentru omor deosebit de grav. Pe latură civilă, instanţa a admis, în parte, plata de către cei doi, în solidar cu Ministerul Apărării, de despăgubiri cerute de părţile civile din proces.
Agerpres

×
Subiecte în articol: romania