x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOSARUL TRANSFERURILOR, la final. Judecătorii ÎCCJ vor da verdictul luni

DOSARUL TRANSFERURILOR, la final. Judecătorii ÎCCJ vor da verdictul luni

17 Mai 2013   •   10:18
DOSARUL TRANSFERURILOR, la final. Judecătorii ÎCCJ vor da verdictul luni
UPDATE 21:50 - Pronunţarea în Dosarul Transferurilor a fost amânată. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor da verdictul la începutul săptămânii viitoare, pe 20 mai.

UPDATE 17:37
- Procurorul DNA a cerut judecătorilor instanţei supreme mărirea pedepselor dispuse de Curtea de Apel în cazul celor opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor. Procurorul DNA vrea ca instanţa să renunţe la circumstanţele atenuante admise în cazul lui Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu, condamnaţi fiecare la trei ani de închisoare cu suspendare.

În privinţa fraţilor Ioan şi Victor Becali şi a lui Mihai Stoica, George Copos şi Cristian Borcea, procurorul DNA a susţinut că pedepsele între patru şi opt ani de închisoare cu executare dispuse de Curtea de Apel Bucureşti nu reflectă în mod real gravitatea faptelor lor şi a solicitat, de asemenea, majorarea pedepselor.

Procurorul a mai cerut instanţei să dispună confiscarea sumelor de 40.000 de dolari de la George Copos, 258.000 şi 180.000 de dolari de la Cristian Borcea.

Între timp, la intrarea în sediul ÎCCJ, Ioan Becali a dărâmat un cameraman, împingându-l cu capul în piept. Becali a susţinut că s-a împiedicat şi s-a sprijinit cu capul în pieptul cameramanului pentru nu cădea, ţipând apoi că din cauza ziariştilor era să-şi spargă capul. Cameramanul dărâmat susţine că Ioan Becali l-ar fi lovit şi dărâmat intenţionat.



UPDATE 13:05 -  Aproximativ 50 de fani rapidişti s-au strâns în faţa sediului ICCJ şi cer condamnarea la închisoare a acţionarului majoritar al FC Rapid, George Copos, pe care îl consideră vinovat de situaţia actuală a clubului.

Preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Dan Teodorescu, a sosit îmbrăcat în uniformă de deţinut şi a arborat un banner cu mesajul: "Te aştept să te iubesc. Colegul din patul de jos". "El este singurul vinovat pentru situaţia în care se află clubul, aflat în insolvenţă şi fără licenţă pentru Liga I", a declarat Teodorescu.

Pe trotuarul de vizavi, 15 suporteri sunt îmbrăcaţi în tricouri albe, pe care au inscripţionată câte o literă, formând mesajul: "Copos la puşcărie".

.....................................................


Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu află azi dacă primesc un verdict definitiv în Dosarul Transferurilor. Cei opt sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat statul şi patru cluburi din Liga 1 cu 10 milioane de dolari în urma a 12 transferuri.

La ultimul termen, din 9 mai, avocaţii celor opt inculpaţi au cerut timp pentru a pregăti apărarea: "Vrem un scurt termen pentru analizarea aspectelor prezentate de ceilalţi inculpaţi pentru întărirea recursului".

Ce riscă inculpaţii:

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

Gica Popescu, Gigi Netoiu şi Jean Padureanu - cate 3 ani de inchisoare cu suspendare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Transferurile vizate

- Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers
- Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999
- Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999
- Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB.Stuttgart, din iulie 1999
- Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la F.C. Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001
- Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina
- Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves
- Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam
- Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena
- Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul
- Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004
- Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

×