x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOSARUL TRANSFERURILOR. Neţoiu şi MM Stoica cer revizuirea pedepselor

DOSARUL TRANSFERURILOR. Neţoiu şi MM Stoica cer revizuirea pedepselor

18 Aug 2014   •   13:37
DOSARUL TRANSFERURILOR. Neţoiu şi MM Stoica cer revizuirea pedepselor

Mihai Stoica şi Gheorghe Neţoiu au depus la Tribunalul Bucureşti două cereri de revizuire prin care solicită anularea pedepselor primite în Dosarul transferurilor din fotbal. Cererea lui Mihai Stoica se va judeca pe 20 august, iar solicitarea lui Gheorghe Neţoiu pe 2 septembrie.

Până în prezent, toate încercările făcute de cei opt conducători din fotbal de a scăpa de condamnările primite prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din luna martie nu au avut succes, relatează Agerpres. Conform prevederilor din noul Cod de procedură penală, revizuirea hotărârilor judecătoreşti cu privire la latura penală poate fi cerută în mai multe situaţii: s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză; hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declaraţia unui martor, opinia unui expert sau pe situaţiile învederate de un interpret, care a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influenţând astfel soluţia pronunţată.

Un alt motiv al revizuire este că un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de urmărire penală a comis o infracţiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere, împrejurare care a influenţat soluţia pronunţată în cauză.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua - la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar la FC Dinamo - 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al Clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

×