x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două femei cercetate după ce ar fi furat mai multe telefoane în Capitală

Două femei cercetate după ce ar fi furat mai multe telefoane în Capitală

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2024   •   15:45
Două femei cercetate după ce ar fi furat mai multe telefoane în Capitală

Două femei, de 22 și 18 ani, sunt cercetate de polițiști fiind bănuite că au furat telefoane de la mai multe victime din Capitală.

„În timp ce se aflau în diferite locații, prin prezentarea unei hârtii, prin care solicita sume de bani și acoperirea cu aceasta a telefonului mobil, femeia de 22 de ani distrăgea atenția persoanelor vătămate, moment în care le sustrăgea telefoanele”, arată Poliția Capitalei.

Din investigații, s-a stabilit că, în zilele de 8 și 27 martie, prin metoda precizată, bănuita ar fi sustras telefoanele a trei persoane, în timp ce se aflau în incinta unor restaurante, cu punct de lucru în Sectorul 3.

În 28 martie 2024, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, față de aceasta fiind dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că bănuita ar mai fi săvârșit alte trei astfel de furturi, în complicitate cu o tânără în vârstă de 18 ani, în cauză fiind dispusă extinderea urmăririi penale față de femeia de 22 de ani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt și complicitate la infracțiunea de furt.

De asemenea, tânăra de 18 ani este bănuită de săvârşirea unei infracțiuni de furt și două infracțiuni de complicitate la furt.

Miercuri, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Brăila, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele celor două persoane, acestea fiind depistate și conduse la audieri.

În baza probatoriului administrat, tânăra de 18 ani a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală. Cealaltă bănuită, în vârstă de 22 de ani, este cercetată sub măsura controlului judiciar, măsură luată la data de 28 martie 2024.

Cercetările sunt continuate de către Secția 10 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, față de tânăra de 18 ani sub aspectul săvârșirii a unei infracțiuni de furt și două infracțiuni de complicitate la furt, iar față de cealaltă bănuită, pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de furt și o complicitate la infracțiunea de furt.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: furt telefoane control judiciar