x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou drog foarte ieftin și deosebit de periculos pune în pericol viața adolescenților din Capitală

Un nou drog foarte ieftin și deosebit de periculos pune în pericol viața adolescenților din Capitală

de Redacția Jurnalul    |    03 Mar 2024   •   13:00
Un nou drog foarte ieftin și deosebit de periculos pune în pericol viața adolescenților din Capitală

„Drogul elevului” este noul drog care pune în pericol viața tinerilor din București. Problema şi mai gravă este că drogul este foarte uşor de procurat şi se vinde chiar şi ziua în amiaza mare pe străzile din centrul Bucureştiului, cu doar 10 lei.

Un nou drog periculos a devenit tot mai atractiv pentru tinerii din București. Este vorba despre o substanţă sintetică care se vinde la un preţ foarte mic, dar ale cărei efecte sunt devastatoare.

 

Problema şi mai mare este că drogul este foarte uşor de procurat şi se vinde chiar şi ziua în amiaza mare pe străzile din centrul Bucureştiului. Reporterii Antena 3 CNN au făcut o investigație cu camera ascunsă.

Reporter: "Ştii de unde pot să fac şi eu rost de aici din zonă de iarbă sau de tigăiţă ceva?

Traficant: "De tigăiţă? Da. Îţi fac eu rost, acum merg şi eu să iau? Câte vreţi?"

Reporter: "Două, dar cât e una?"

Traficant: "10 lei."

Conversația a avut loc chiar în zona pieţei Alba Iulia, la doar câţiva kilometrii de sediile instituţiilor care au competenţă în acest domeniu, printre care și DIICOT. Bărbatul ne-a invitat să mergem alături de el pentru a face rost de droguri. Aşa am descoperit locul de unde toţi consumatorii din zonă îşi cumpără substanţele interzise.

Locuitorii din zonă au făcut nenumărate sesizări, însă nu s-au schimbat prea multe până acum. Oamenii legii patrulează constant şi, conform vecinilor, în fiecare seară maşinile de poliţie stau în apropierea casei unde sunt mai multe persoane care consumă droguri pentru a-i intimida pe eventualii clienţi. Măsurile nu dau însă și rezultate.

Pe lângă drogurile despre care se vorbeşte frecvent în spaţiul public de ani de zile, aici s-ar vinde şi etnobotanice. Vorbim despre unele dintre cele mai periculoase substanţe, care, din păcate, atrag foarte mulţi tineri datoriă preţului scăzut.

ALPHA-PHIP este o substanţă sintetică reglementată de legile din ţara noastră. Efectele consumului ei, în special pe termen lung, sunt majore susțin specialiștii.

Utilizarea acestei substanţe poate fi extrem de periculoasă şi poate duce dependenţă, comportament violent, tulburări psihotice, leziuni grave ale organelor şi chiar deces.

De comportamentul violent al consumatorilor se plâng şi vecinii, care de frică nu mai ies cu copiii în parcurile din apropiere. Unul dintre bărbaţii care a ieşit din casa respectivă a încercat să gonească și echipa Antena 3 CNN.

"Hai gata, duceţi-vă, băi, dracu', băi. Mi-aţi dat voi vreun ban? Eu stau pe stradă, în biserica Hristosului meu. Nu, nu, nu. Eu am motivul meu. N-am nimic cu tine...", a spus bărbatul.

 

Vecinii spun că vor continua să depună plângeri la poliţie până când consumatorii de droguri vor fi goniți din zonă.

 

×
Subiecte în articol: Bucureşti pret viata tineri drog