x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drumuri blocate si localitati in bezna

Drumuri blocate si localitati in bezna

27 Ian 2005   •   00:00

Zapada care a cazut in mai multe judete ale tarii a ingreunat circulatia pe mai multe drumuri nationale si judetene, iar cateva localitati au ramas izolate ori fara curent electric.

In judetul Suceava, opt drumuri judetene erau blocate ieri dupa-amiaza, iar autoritatile avertizau ca, daca ninsoarea si viscolul nu vor inceta, exista riscul sa se blocheze si soselele E 85 in zonele Cumparatura si Ratos si E 576 in zona Stroiesti. Prefectul Orest Onofrei a declarat ieri ca drumurile blocate inca nu pot fi curatate din cauza viscolului care face ineficienta interventia utilajelor de deszapezire. Pompierii si jandarmii sunt pregatiti sa intervina atat cu forte umane, cat si cu o blindata cu senile in caz de necesitate. Potrivit prefectului, aproximativ 100 de TIR-uri erau blocate in zona popasului Tihuta, la granita intre Suceava si Bistrita-Nasaud.

Traficul rutier in judetul Harghita se desfasoara cu dificultate, in conditii de iarna, iar 14 localitati au ramas, ieri-dimineata, fara energie electrica. Potrivit reprezentantilor Prefecturii Harghita, mai multe masini au ramas blocate in trafic in timpul noptii pe DN 15, care face legatura intre Toplita si Borsec, pentru ca nu mai puteau urca pantele si au fost tractate de utilajele de la Drumuri Nationale. IJP Covasna a amendat Compania Nationala de Drumuri Nationale cu 20 de milioane de lei pentru ca nu a curatat soselele din judet, desi a nins toata noaptea. Stratul de zapada ajunge in unele zone la o jumatate de metru. (Nicu Amuraritei)

×
Subiecte în articol: observator