x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România și Spania încep discuțiile pentru tratatul bilateral privind dubla cetățenie

România și Spania încep discuțiile pentru tratatul bilateral privind dubla cetățenie

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2022   •   18:40
România și Spania încep discuțiile pentru tratatul bilateral privind dubla cetățenie
Sursa foto: Facebook

Spania și România vor începe discuțiile pentru tratatul bilateral privind dubla cetățenie. Anunțul a fost făcut de premierul spaniol Pedro Sanchez, la finalul primului summit spaniolo-român, la care a participat și premierul Nicolae Ciucă.

„Guvernul Spaniei și guvernul României își propun să înceapă să lucreze în vederea obținerii dublei cetățenii și acesta este un mesaj extrem de important. Subliniez că atunci când se va întâmpla acest lcuru și sigur se va întâmpla românai va fi al treilea stat din europa cu care avem acest tip de alianță și acest tip de recunoaștere. Cred că e foarte important să lăsăm ministerele să lucreze și după aceea vom dezvolta această ideea. Cred că mesajul pe care îl transmitem, de recunoaștere a contribuției comunității romînești în țara noastră este extraordinar și vreau să le mulțumesc românilor care locuiesc printre noi”, spune Pedro Sanchez.


La rândul său, premierul român, Nicolae Ciucă, a spus că cei doi miniștri de Externe „au trudit” la ajungerea la acest acord, astfel încât să putem să începem negocierile tehnice pentru identificarea pașilor următori, astfel încât românii care trăiesc în Spania să folosească dubla cetățenie.

„De asemenea, muțumesc românilor pentru modul în care s-au integrat, pentru modul în care s-au comportat și s-au integrat, cum fac cinste României. Suntem la a doua, chiar a treia generație în Spania. Este o dovadă a faptului că au reușit să se integreze, o dovadă a faptului că încă nu și-au pierdut identitatea românească și merită să primească acesat statut de dublă cetățenie. (...) Noțiunea de timp nu va fi una foarte îndepărtată. În momentul în care ministerele de linie trec a lucru, vor găsi procedura pentru a ajunge la o înțelegere într-un timp cît mai scurt”, încheie Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×