x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Debitul Dunării, aproape dublu față de media multianuală pentru luna octombrie

Debitul Dunării, aproape dublu față de media multianuală pentru luna octombrie

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2024   •   21:00
Debitul Dunării, aproape dublu față de media multianuală pentru luna octombrie

Debitul Dunării va ajunge, în jurul zilei de sâmbătă, aproape dublu față de media multianuală pentru luna octombrie, spun specialiștii. Echipele de la Apele Române continuă monitorizarea atentă a sectorului românesc al Dunării.

Dunărea a avut, marți, la intrarea în țară, în zona Baziaș, un debit de 6900 mc/s, iar prognozele arată că acesta va crește în următoarele cinci zile, ajungând în jurul zilei de sâmbătă la 7300 mc/s.

Această valoare este aproape dublă față de media multianuală pentru luna octombrie, de 3850 mc/s, conform datelor furnizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

În intervalul 14-15 octombrie, se estimează o ușoară scădere a debitului, până la 7200 mc/s. În ultimele zile, Dunărea a mai înregistrat un vârf de debit de 7400 mc/s, la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie.

Creșterea debitului este atribuită precipitațiilor din bazinul Dunării și propagării viiturilor din bazinul superior al Savei și al afluenților principali. Deși Dunărea atinge niveluri maxime între Corabia și Fetești, acestea rămân sub cotele de atenție, iar riscul de inundații pe teritoriul României este redus, asigură autoritățile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: dunăre debit medie