x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dunărea a acoperit platforma portuară din Corabia

Dunărea a acoperit platforma portuară din Corabia

02 Iul 2010   •   00:00

Platforma portuară Corabia, în aval de Căpitănie, a fost acoperită cu apă după ce nivelul Dunării a crescut cu 13 centimetri faţă de ziua precedentă şi a ajuns la 659 de centimetri, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu.



Cota de pericol a fost depăşită la Mira port Corabia cu 57 de centimetri, iar debitul Dunării este de 12.700 de metri cubi/secundă faţă de 5.350 de metri cubi/secundă media multianuală a acestei perioade, anunţă Agerpres.

Din cauza revărsării fluviului în oraşul Corabia sunt inundate pe lângă platforma portuară, 95 de hectare de păşune, faleza este acoperită de apă, subsolul silozului vechi şi subsolul hotelului Sucidava.

În comuna Gârcov, sunt inundate 223 de hectare de păşune aflate în zona inundabilă, 1,65 hectare de teren intravilan (38 de grădini), 3,75 hectare de teren arabil, 0,60 hectare din parcul comunal şi sunt acoperite de apă un pod şi două podeţe. Mai sunt inundate două hectare de teren agricol (necultivat) şi patru hectare de teren cultivat cu puieţi aparţinând Ocolului Silvic din cauza infiltraţiilor pe sub corpul digului.

Situaţia de la Dunăre este monitorizată permanent de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, SGA Olt şi CLSU ale localităţilor Corabia, Gârcov, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii şi Orlea.

×
Subiecte în articol: observator