x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dunărea începe să scadă la Galaţi. Vârful de viitură, aşteptat sâmbătă

Dunărea începe să scadă la Galaţi. Vârful de viitură, aşteptat sâmbătă

09 Iul 2010   •   00:00

Nivelul Dunării a început să scadă uşor, dar avertizarea hidrologică de cod roşu este valabilă până vineri la ora 16.00. Specialiştii susţin că vârful de viitură va fi atins abia sâmbătă. Până atunci, starea digurilor este monitorizată în permanenţă.

În Brăila, retragerea Dunării a lăsat numai gunoaie. Pet-uri, bucăţi de lemn şi chiar numere
de înmatriculare ale unor maşini. Sunt resturi pe care Dunărea le-a adus, iar acum, că este în scădere, au rămas pe mal, chiar în faţa Căpităniei Portului Brăila.

Până când autorităţile vor lua măsuri în acest sens, câţiva brăileni s-au apucat de curăţenie, relatează Antena3.

Chiar dacă nivelul apei este în uşoară scădere, se menţine codul roşu pe sectorul Şiviţa-Dunăre în zona Galaţi, iar starea digurilor este monitorizată în permanenţă. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, prezent şi el la Galaţi spune că nu vor fi probleme.

Între timp, şeful statului şi-a continuat seria vizitelor în zonele inundate. Traian Băsescu a participat la Dorneşti la inaugurarea podului peste râul Suceava. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, le-a cerut constructorilor sprijin pentru refacerea infrastructurii afectate de inundanţii.

19 drumuri judeţene au fost afectate de inundaţii, iar pagubele se ridică la peste 200 de milioane de lei. Şi recolta de grâu a fost afectată de inundaţii şi a scăzut cu 10%. Sinistraţii ar putea beneficia însă de reeşalonarea creditelor la bănci.

×
Subiecte în articol: observator