x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După „gălăgia” bunicilor, revoluţia pempărşilor

După „gălăgia” bunicilor, revoluţia pempărşilor

de Veronica Micu    |    15 Mai 2010   •   00:00
După „gălăgia” bunicilor, revoluţia pempărşilor

Lumea ne arătă obrazul că „măcelărim” câinii. Un politician, mai liberal, se uită la „video-porcoşenii” în plenul Senatului, în timp ce pensionarii, profesorii şi studenţii ies în stradă, nemulţumiţi de măsurile anticriză. Jafurile se înmulţesc pe zi ce trece, în timp ce poliţiştii protestează cu mânuţele în aer, pe ritmuri de hip-hop. Uite cele mai "colorate" evenimente care au marcat România în săptămâna Înălţării.



Începem cu maidanezii, o problemă care pare să nu aibă vreo rezolvare pentru autorităţi. Sau, ar putea găsi o rezolvare, asemănătoare cu măsurile anticriză luate de Guvern. Adică, nu ne mai batem capul cu programe de eficientizare, ci trecem direct la "tăiere". De ce să-i sterilizăm, când am putea sa-i omorâm? Iar asta ne-o spun jurnaliştii de la The Herald, ziar care atrage atenţia că peste 100.000 de câini vagabonzi vor fi "măcelăriţi", peste două săptămâni, pe străzile Bucureştiului.

Nu ştim câtă importanţă mai dau politicienii acestui subiect. Cu siguranţă, însă, ştim ce fac unii la Senat. Luni, liberalul Marius Nicoară a fost surprins de reporterii televiziunilor de ştiri în timp ce se uita la secvenţe porno pe laptopul personal. Ups! Nasol moment. Mai ales că tărăşenia s-a produs fix în timpul dezbaterii legii pensiilor.



Marţi şi miercuri, pensionarii, profesorii şi agricultorii au ieşit la rigolă şi şi-au strigat nemulţumirile în faţa sediilor Parlamentului şi Guvernului. Bătrânii, cărora şeful statului le-a comunicat că li se vor tăia 15 procente din pensii, au huiduit, au strigat "Jos Băsescu!" şi s-au îmbrâncit cu jandarmii. "Nu am avut niciodată un preşedinte atât de idiot ca ăsta. Nu este drept. Noi am muncit pe brânci pentru ţara asta şi acum guvernanţii îşi bat joc de noi. Ce să fac? Nu am copii, nu are cine să mă ajute. O să ajungem să cerşim şi să murim de foame. Poate asta vor guvernanţii", striga cu ochii în lacrimi o pensionară. De vârsta mamei preşedintelui.



Legat de subiectul micşorării pensiilor şi salariilor, moment artistic: Victor Rebengiuc înfruntă criza. Întrebat de jurnalişti dacă resimte măsurile de austeritate, maestrul răspunde: "Absolut minunat, extraordinar! Mă afectează la cap, la mâini, peste tot mă afectează. O să arvunesc un loc pentru cerşit într-o zonă mai aglomerată". Minunat!

Şi pentru că tot e criză, iar şeful statului îi anunţă pe români că trebuie să strângă cureaua, vă anunţăm că Preşedinţia dă 21 000 de euro să-şi sufle biserica cu aur. O sumă măricică dacă ne gândim că statul îşi freacă mâinile până şi la pempărşii şi laptele praf al copiilor. Apropos, luni, 19 mai, mamele ies în stradă! Şi se anunţă manifestaţii de amploare. Sfătuim guvernanţii să se baricadeze ca nu cumva să dea „nas în nas” cu vreun pempărs folosit. 

Vineri, România s-a antrenat pentru Cartea Recordurilor Păcătoase: 5 jafuri în mai puţin de 24 de ore. Hoţii au dat iama în bănci, benzinării şi sedii de primării şi au reuşit să fugă cu sume importante de bani şi nu în toate cazurile au fost prinşi de poliţişti. Nici nu e de mirare pentru că, în aceeaşi zi, "caschetiştii" au avut o cu totul altă preocupare: Au protestat în faţa Guvernului pe ritmuri de hip-hop. Au dat din cap şi şi-au agitat mânuţele în aer, strigând "România, trezeşte-te!". Apoi i-au dedicat lui Boc o variantă proaspătă a Dansului Pinguinului. Original, nu?


×
Subiecte în articol: observator