x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator E criză? Aiurea! Un miliard de turişti în 2012

E criză? Aiurea! Un miliard de turişti în 2012

29 Ian 2013   •   18:06

Numărul total al turiştilor din întreaga lume a depăşit, pentru prima oară, în 2012, limita de un miliard, fiind în creştere cu 4%, în ciuda unui context generalizat “de instabilitate economică”, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), citată de AFP.

Pentru 2013, tendinţa în creştere se va menţine “într-un ritm ceva mai modest”, a adăugat organismul Naţiunilor Unite, al cărui sediu este la Madrid.

2012 a fost un an de constantă instabilitate economică în întreaga lume, în special în zona euro, unde mai multe ţări au fost nevoite să recurgă la ajutorul economic. În ciuda acestui fapt, turismul internaţional a reuşit să-şi menţină tendinţa de creştere, după un an 2009 care a fost el însuşi calificat drept “cel mai rău an din ultimii 60” pentru turism. Stabilizarea industriei şi a economiei japoneze “au avut un impact foarte pozitiv asupra Asiei”, cu o creştere a numărului turiştilor străini cu 6,8%.

Europa, care rămâne prima destinaţie turistică a lumii, a avut rezultate mai bune decât se prevăzuse şi a progresat cu 3%, în ciuda recesiunii care afectează majoritatea ţărilor. În total, s-au înregistrat 535 de milioane de turişti, cu 17 milioane mai mulţi decât în 2011. Orientul Mijlociu, în schimb, din cauza conflictelor din Siria sau Libia, a înregistrat o scădere cu 5%. (D.I)

×