x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modificări la procedura e-TVA, anunțate de Marcel Boloș

Modificări la procedura e-TVA, anunțate de Marcel Boloș

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2024   •   23:15
Modificări la procedura e-TVA, anunțate de Marcel Boloș

Perioada în care notele de diferențe privind TVA, dar și notele justificative care să nu fie percepute contribuabililor a fost extinsă până la 1 ianuarie 2025. Notificarea de conformare se depune în 20 de zile, nu în 5.

Guvernul a aprobat, vineri, modificările la mecanismul de implementare a e-TVA.

„S-a convenit ca o perioadă de șase luni, respectiv până la data de 1 ianuarie 2025, să fie extinsă perioada în care notele de diferențe privind TVA, dar și notele justificative să nu fie percepute contribuabililor. În acest fel, Ministerul Finanțelor are posibilitatea să implementeze acest mecanism, să observe de unde vin diferențele privind taxa pe valoarea adăugată, respectiv diferențele între ceea ce avem înregistrat la fisc și ceea ce rezultă din conturile depuse de către contribuabili”, a anunțat, după ședința de Guvern, ministrul Marcel Boloș.

De asemenea, se va înființa Comitetul e-TVA, în așa fel încât cei care fac parte din acesta să observe dacă trebuie formulate alte propuneri de măsuri pentru îmbunătățirea acestui mecanism.

Totodată, Guvernul a aprobat extinderea perioadei de 5 zile la 20 de zile pentru validarea datelor și informațiilor din decontul de TVA precompletat.

În plus, s-a abrogat nota justificativă și s-a înlocuit cu notificarea de conformitate. „Aici s-a adăugat că nu folosim notificarea de conformitate atunci când există erori materiale, când există inadvertențe între bazele de date și alte situații care se vor constata și se vor aproba prin ordin de ministru, ca urmare a celor șase luni în care pilotăm mecanismul și îl îmbunătățim”, a declarat ministrul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: e tva modificari Marcel Boloș