x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EADS - Tiriac se apara din Franta

EADS - Tiriac se apara din Franta

02 Iun 2005   •   00:00

Omul de afaceri Ion Tiriac va cere organelor abilitate ale statului sa cerceteze acuzatiile lansate din Romania potrivit carora ar fi incasat un comision de 20 de milioane de euro in urma incheierii contractului EADS.

HOTARAT. Tiriac nu e intimidat de acuzatiile care i se aduc
Aflat la Turneul de tenis de la Roland Garros, Tiriac a apreciat ca organele statului ar fi trebuit sa se autosesizeze in acest caz. "Sper ca organele statului sa se autosesizeze imediat in acest caz si sa cerceteze aceste acuzatii si pe cei care le-au lansat de la Bucuresti, pentru ca din nou numele Tiriac este folosit pentru speculatii care, de fapt, s-ar putea sa ascunda altceva", a spus el, citat de Mediafax.

ACUZATIA. Saptamanalul francez Le Point titra saptamana trecuta ca Tiriac ar fi incasat 20 de milioane de euro pentru intermedierea contractului cu EADS pentru securizarea frontierelor si ca banii ar fi fost folositi in campania electorala a lui Adrian Nastase. Le Point spune ca EADS, care ar fi incasat deja 200 de milioane de euro imediat dupa semnarea contractului, refuza sa restituie banii. Grupul franco-german ar vrea sa opreasca 40 de milioane de euro pentru cheltuieli, dintre care 20 de milioane de euro ar fi cheltuieli proprii si alte 20 de milioane comisioane platite intermediarilor comerciali romani.
Publicatia franceza sustine ca, "la Bucuresti, presa vorbeste deschis de coruptie". Tiriac a respins acuzatiile aduse. El a precizat ca este reprezentant in Romania al firmei Daimler-Chrysler, care detine 37% din firma multinationala EADS, dar asta nu inseamna ca in afaceri la acest nivel a primit personal un comision. "Nu am primit nici un ban si nu am nici un fel de legatura, directa sau indirecta, cu cele 20 de milioane despre care se vorbeste. Nu am participat financiar in nici o campanie electorala", a replicat Tiriac. El spune ca a evitat intotdeauna o implicare in politica, iar contactele pe care le-a avut cu politicieni au fost pentru a ajuta tara. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator tiriac