x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ediţie de Colecţie: Ducu Bertzi sau cel cu dor de ducă

Ediţie de Colecţie: Ducu Bertzi sau cel cu dor de ducă

20 Iul 2009   •   00:00
Ediţie de Colecţie: Ducu Bertzi sau cel cu dor de ducă

Sufletul lui Ducu Bertzi vibrează cu muzica sa pe care o transmite lumii, putând fi astfel "deconspi­rat". Altfel, vorba lui Friedrich Nietzsche, "fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsă". Sufletul lui Ducu este Maramureşul, pe care-l poartă peste tot unde se duce, chiar şi peste Ocean...





La doar 14 ani înfiinţează prima trupă de rock - Ex­press 69. Din 1973, alege definitiv şi irevocabil folkul. Primul premiu câştigat la un festival de muzică şi poezie a constat într-o valiză.

Debutul pe o scenă de prestigiu a avut loc în luna mai a anului 1976, în cadrul unui spectacol al Cenaclului Flacăra, cu piesa "Ţara de pripas". În 1977 intră în grupul Song, unde va şi rămâne până în 1981.

În cei peste 30 de ani din viaţa sa ca artist, Ducu Bertzi a susţinut peste 4.000 de spectacole. Numai cu Cenaclul Flacăra a fost prezent în peste 1.300 de concerte.

După ce a colindat cu chitara fiecare colţ al României, din 1998 a început seria de turnee în străinătate: Franţa, Belgia, Germania, Austria, Ungaria, Italia, Spania, Marea Britanie, Tunisia, Maroc, Israel, SUA, Canada, Irlanda, Grecia, Cipru etc. Mai multe despre "Omul pădurii" sau despre cel care are "Dor de ducă" puteţi citi în Ediţia de Colecţie de luni, 27 iulie.

×
Subiecte în articol: observator