x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Editura Curtea Veche, luată cu japca

Editura Curtea Veche, luată cu japca

de Diana Scarlat    |    20 Iul 2010   •   00:00

Cine se joacă mai bine cu legislaţia şi are "spate" va câştiga întotdeauna, chiar şi atunci se ia cu japca o întreagă editură. Această reţetă a "succesului" a fost aplicată, începând de sâmbătă dimineaţă, în cazul Editurii Curtea Veche, iar autorităţile stau cu mâinile-n sân şi se uită la abuz de după gard, pentru că intervenţia lor este oprită de legislaţie deocamdată.

Clădirea din Strada Ion Mincu numărul 11, în care funcţionează Editura Curtea Veche de mai bine de zece ani, a fost ocupată abuziv sâm­bătă dimineaţă, când firma de badi­garzi "Civis Pază" a pus lanţuri şi lacăte pe porţi în jurul orei şase. Fără să existe o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, pretinsul proprietar, Schalli Alexandru, a blocat activitatea editurii.

Chiar dacă toată această comedie neagră se desfăşoară lângă gardul Secţiei 2 de Poliţie, organele de ordine nu pot interveni, pentru că nu le permite legea. "Poliţia nu poate să intre într-un imobil fără acordul proprietarului. Colegilor mei de la Secţia 2 li s-a prezentat o carte de identitate prin care Schalli Alexandru a demonstrat că are domiciliul acolo. Noi ulterior i-am făcut dosar pentru fals în declaraţii, deoarece el a minţit că imobilul nu este în litigiu. Am anulat avizul firmei de pază, iar astăzi am făcut un nou proces-verbal. În aceste cazuri numai instanţa de judecată se poate pronunţa", a declarat Cristian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Schalli Alexandru, moştenitorul care nu are o hotărâre judecătoreas­că definitivă şi irevocabilă, s-a mutat în clădire de sâmbătă, iar ieri, după ce au­torizaţia firmei de pază a fost ri­dica­tă, şi-a adus alte "ajutoare" care să-i ţină departe de birouri pe an­gajaţii editurii. Mai mult, a consi­derat necesar că trebuie să-şi apere "proprie­ta­tea" cu pumnul împotriva directoarei editurii, Irene Arsene, care ieri a în­cercat să discute cu el şi să-şi recupe­re­ze documentele firmei, cărţile şi toa­te celelalte bunuri sechestrate în imo­bil. "M-a îmbrâncit când am vrut să in­tru în sediul firmei şi l-au ajutat şi cei­lalţi bătăuşi. Eu sunt aici, în acest spa­­ţiu, cu acte în regulă, pentru că eu am posesia. El are un act fals, con­tes­tat în instanţă", a declarat Irene Ar­sene, directoarea Editurii Curtea Veche. Schalli Alexandru şi ajutoa­rele lui au refuzat să discute cu presa şi nu au semnat procesul-verbal al poliţiei, după ce au fost legitimaţi.

×
Subiecte în articol: special viaţă sănătoasă observator