x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Efectul BREXIT. Un mic magazin românesc din estul Angliei a fost incendiat

Efectul BREXIT. Un mic magazin românesc din estul Angliei a fost incendiat

10 Iul 2016   •   08:09
Efectul BREXIT. Un mic magazin românesc din estul Angliei a fost incendiat

Cineva a spart geamul cu o cărămidă şi a aruncat în magazin o sticlă incendiară. Atacurile împotriva est-europenilor din Marea Britanie s-au înmulţit, mai ales după referendum, când britanicii au decis să părăsească Uniunea Europeană.

Maria, proprietara magazinului din Norwich, dormea la etaj, împreună cu fiica ei, în momentul în care s-a produs atacul. Spune că e în stare de şoc şi că e prima dată când e victima unei asemenea agresiuni. Dar, în toată supărarea, are şi un motiv de bucurie. Când au auzit ce s-a întâmplat, oamenii din Norwich s-au mobilizat - printr-o pagină de Facebook - şi au strâns deja peste 15 mii de lire sterline pentru a o ajuta pe Maria să repare ce a fost distrus de flăcări.

Ministerul român de Externe a cerut autorităţilor britanice să clarifice incidentul:

Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra”.

Sunt tot mai multe atacuri la adresa est-europenilor din Anglia. Tot ieri, şopronul unei gospodării poloneze a fost incendiat, iar atacatorii au lăsat un mesaj cu textul „Veţi păţi şi mai rău dacă nu plecaţi acasă”.

 

Sursa stiri.tvr.ro

×
Subiecte în articol: brexit