x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea a ieşit de la DNA, după patru ore de audieri. Ce a transmis fostul ministru

Elena Udrea a ieşit de la DNA, după patru ore de audieri. Ce a transmis fostul ministru

18 Feb 2015   •   09:36
Elena Udrea a ieşit de la DNA, după patru ore de audieri. Ce a transmis fostul ministru
UPDATE 13:38 - Elena Udrea a ieșit din sediul DNA s-a încheiat, după patru ore de audieri. Fostul ministru a spus că nu va merge azi la ședința Comisiei juridice din Camera Deputaților, dar va merge luni în plenul Parlamentului.

Elena Udrea le-a spus jurnaliștilor că nu poate da niciun fel de detalii cu privire la denunțul făcut, sau la cauza în care este implicată, conform deciziei magistraților Curții Supreme.

„Așa cum știți prin decizia ÎCCJ nu pot comunica în nici un fel detalii în această cauză.
 
 
 Astăzi nu merg (n.r. în Parlament), dar în plen voi merge. Aveam aprobare și astăzi dar a durat mai mult ce am făcut aici. Nu pot să fac niciun fel de precizări”, a mai spus Udrea.
..................................

Elena Udrea a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde va fi audiată în cazul denunțului făcut împotriva generalului SRI Florian Coldea.
 
 
 

Fostul ministru a fost eliberat aseară din arestul Poliției Capitalei, după ce magistrații Curții Supreme au decis dispunerea măsurii de arest la domiciliu.

Totodată, Udrea urmează să ceară aprobarea procurorilor pentru a participa la ședința Comsiei Juridice din Camera Deputaților, unde se discută, de la ora 11:30, noua solicitare a DNA de încuviințare a arestării preventive, fostul ministru fiind acuzat de încă trei infracțiuni de luare de mită.

Potrivit președintelui comisiei, Bogdan Ciucă, Elena Udrea a fost invitată să participe la şedinţă şi să îşi spună punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârşirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

"În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Udrea, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT); ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, pentru săvârșirea infracțiunilor sus menționate", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea