x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea a recuzat procurorul care instrumentează noul său dosar

Elena Udrea a recuzat procurorul care instrumentează noul său dosar

30 Oct 2015   •   12:24
Elena Udrea a recuzat procurorul care instrumentează noul său dosar
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache / Jurnalul

Fostul ministru Elena Udrea a declarat vineri, la ieşirea din sediul DNA, că aşteaptă soluţionarea cererii de recuzare a procuroarei care instrumentează noul său dosar şi că se va întoarce la ora 14,00.

''Nu cred că este surprinzător faptul că am cerut recuzarea, pentru că am depus două sesizări la CSM legate de modul în care se derulează ancheta împotriva mea şi modul în care s-a derulat ancheta şi în luna martie. Vorbim de aceeaşi doamnă procuror. Ca urmare nu am încredere în corectitudinea şi în imparţialitatea dânsei. Am făcut cerere de recuzare'', a explicat Elena Udrea.

Referitor la posibilitatea de a trage de timp prin acest demers, Udrea a susţinut că nu are niciun interes.

''În niciun caz. Se poate desemna alt procuror. Mă întorc în câteva ore şi dau declaraţie. Nu am niciun interes să trag de timp'', a subliniat Elena Udrea.

Ea a precizat că şi în cazul în care se va respinge cererea va da declaraţii pentru că aşa este procedura.

"Dacă se respinge cererea, da, procedura este aceasta. Eu am făcut lucrurile pe care le-am considerat corecte în ceea ce priveşte ancheta şi în ceea ce mă priveşte. Dacă se respinge, desigur vom da declaraţii în faţa doamnei procuror", a spus Udrea.

În acest dosar, procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru şi de persoană cu funcţie de conducere în partid, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

"Pentru a-şi exercita influenţa (...), la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanţă de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deţinea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acţiunile la o societate cu activitate în mass-media", susţin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuşi, sub preţul pieţei, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Elena Udrea