x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA cere arestarea preventiva a Elenei Udrea. Prima reactie: "E strigator la cer ce se intampla"

DNA cere arestarea preventiva a Elenei Udrea. Prima reactie: "E strigator la cer ce se intampla"

04 Feb 2015   •   16:27
DNA cere arestarea preventiva a Elenei Udrea. Prima reactie: "E strigator la cer ce se intampla"

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei, ca au solicitat incuviintarea arestarii preventive pentru Elena Udrea. 
Procurorii mentioneaza ca motivele care stau la extinderea cercetarilor in ceea ce o priveste pe Elena Udrea sunt infractiunile de  abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Prima reactie a Elenei Udrea a venit la postul de televiziune B1TV.
”M-am luptat zece ani ca justiția sa fie independenta. De multe ori, cei care fac justiție au slabiciuni. E strigător la cer ce se întampla după ce am formulat acuzațiile la adresa lui Florian Coldea.

Intr-un dosar in care nu am fost chemata patru ani, eu nu știu care sa fie acuzațiile. O firma ar fi sponsorizat această Gala la cererea celor din Minister. Nu m-a întrebat nimeni daca am vorbit asa ceva cu patronii firmei. Nu e ca am luat eu bani sau cineva din minister. (...)

Nu stiu ce voi face, dar in mod cert voi avea o expunere in fata Parlamentului, a celor care au votul poporului (...) Tot mai am timp sa spun toate lucrurile pe care le stiu. Voi trimite o declaratie tuturor ambasadelo”, a declarat Udrea.

UPDATE. 17:43 - Cererea de arestare preventiva a Elenei Udrea a ajuns la Camera Deputaților. Camera Deputatilor va lua in discutie maine, joi, solicitarea DNA de arestare preventiva.
____________________

Comunicatul DNA
La data de 4 februarie 2015, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus extinderea cercetărilor față de UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării:

1. Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

2. ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2010 – 2012.

Prezentele cereri intră sub incidența prevederilor Codului de Procedură Penală și ale Constituției României, prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale, respectiv încuviințarea arestării preventive, beneficiază de prezumția de nevinovăție.

×