x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea, "lucrata" de cea mai buna prietena in dosarul Bute

Elena Udrea, "lucrata" de cea mai buna prietena in dosarul Bute

21 Feb 2015   •   18:46
Elena Udrea, "lucrata" de cea mai buna prietena in dosarul Bute

Poate un pic surprinzator, dar instinctul de autoconservare a facut-o pe prietena de cumparaturi de la Paris a Elenei Udrea, Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, sa o toarne la DNA, mai mult, Topoliceanu i-ar fi determinat si pe alti inculpati din acest dosar sa faca denunturi impotriva fostului ministru al Turismului.

Surse apropiate anchetei din dosarul "Gala Bute" au declarat ca denuntul Anei Maria Topoliceanu ar fi fost infirmat dupa ce Tudor Breazu si un alt martor din dosar ar fi prezentat inregistrari cu o discutie in care aceasta ii cerea lui Breazu sa faca, la randul sau, un denunt impotriva Elenei Udrea.
Mai precis, Topoliceanu l-ar fi apelat pe FaceTime, video, pe Tudor Breazu, pe 5 februarie, inainte ca acesta sa fie pus oficial sub acuzare, pentru a ii cere sa-i confirme declaratia facuta initial in fata anchetatorilor.
Topoliceanu se temea ca nu cumva conexiunea sa nu fie inregistrata audio, asa ca a apelat la biletele "post-it " pe care i le-a aratat lui Breazu in fata camerei. Din continutul biletelelor, a rezultat ca Ana Maria Topoliceanu avea cunostinta despre continutul dosarului si luase legatura cu Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia incercand sa-l determine pe Breazu sa adopte o pozitie similara.

Aceleasi surse sustin faptul ca retinerea si arestarea lui Topoliceanu in acest dosar sunt iminente. Ana Maria Topoliceanu este urmarita penal pentru luare de mita, in dosarul Gala Bute, dupa ce ar fi primit bani de la administratorul unei firme, potrivit unor documente ale DNA. Topoliceanu a sustinut in fata anchetatorilor ca ar fi fost "carausul" banilor negri catre Elena Udrea.

×