x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevă de 10 la Bacalaureat, studentă cu bursă de 2.500 de lire în Marea Britanie

Elevă de 10 la Bacalaureat, studentă cu bursă de 2.500 de lire în Marea Britanie

07 Iun 2012   •   06:25
Elevă de 10 la Bacalaureat, studentă cu bursă de 2.500 de lire în Marea Britanie

Alina Craciun este un exemplu demn de urmat pentru orice tanar care se pregateste sa ia viata in piept. Anul trecut, ea a reusit sa obtina nota 10 la examenul de Bacalaureat. Dupa ce vacanta de vara a luat sfarsit, bucuresteanca a plecat in Regatul Unit al Marii Britanii unde avea sa studieze managementul. University of Hull i-a acordat o bursa de 1.500 lire/ an si inca 1.000 lire/an pentru ca veniturile parintilor nu erau peste 32.000 lire/an. S-a acomodat printre britanici, dar dorul de casa o insoteste pretutindeni.

Eleva la Liceul Teoretic 'Jean Monnet", Alina Craciun, a reusit performanta de a avea cele mai bune rezultate intr-un an in care promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 44,47 la suta, cea mai mica din ultimele doua decenii.

Saizeci si cinci de elevi din intreaga tara au luat examenul de Bacalaureat din 2011 cu 10 pe linie, in Bucuresti fiind doar doi elevi, Alina Craciun si Razvan Stoica.

Dupa vacanta de vara, Alina a plecat in Regatul Unit al Marii Britanii, in Anglia, acolo unde urma sa studieze managementul.

"Inainte de BAC eu deja aplicasem la universitati in UK, si fusesem acceptata conditionat la toate, trebuia sa iau peste 8 la BAC. Pentru ca am luat 10, University of Hull mi-a acordat o bursa de 1.500 lire/ an si inca 1.000 lire/an pentru ca veniturile parintilor nu erau peste 32.000 lire/an", a marturisit studenta.

"60% din romani sunt prieteni intre ei doar din interes"

In Anglia s-a acomodat destul de repede. Spune ca toti studentii internationali sunt foarte prietenosi. Nu poate spune acelasi lucru despre britanicii care stau doar in grupurile lor. "Britanicii de fel sunt reci, te intreaba ce faci doar de complezenta".

Prieteni si-a facut de la inceput, insa treptat a inceput sa observe cine ii este prieten cu adevarat sau cine ii este prieten doar din interes. "Interesant este sa observi ca 60% din romani sunt prieteni intre ei doar din interes, foarte falsi".

Citeste intreaga poveste a Alinei si vezi GALERIE FOTO, pe RTV.NET

×