x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii din clasele pregătitoare vor desfăşura ”alte activităţi”, pentru că şcolile nu au încă material didactic

Elevii din clasele pregătitoare vor desfăşura ”alte activităţi”, pentru că şcolile nu au încă material didactic

de Agerpres    |    16 Sep 2012   •   06:33
Elevii din clasele pregătitoare vor desfăşura ”alte activităţi”, pentru că şcolile nu au încă material didactic

Materialul didactic necesar clasei pregatitoare a ajuns in putine scoli din cauza termenelor si procedurilor de achizitie, a declarat secretarul de stat in MECTS Stelian Fedorca.

'In ceea ce priveste materialul didactic, din pacate Guvernul Boc nu a alocat niciun ban in 2011 pentru material didactic. Abia prin februarie 2012 s-a primit acordul BEI si astfel, printr-un program pentru educatie timpurie, sa fie achizitionat material didactic necesar clasei pregatitoare. Materialele erau pregatite din martie de catre departamentele de specialitate ale MECTS, numai ca nimeni nu a gasit de cuviinta sa inainteze o hotarare de guvern pentru a aproba sumele necesare si a porni licitatia. Aceasta HG a fost aprobata abia pe 13 iunie 2012, moment in care a inceput procedura de licitatie care este destul de greoaie', a afirmat Fedorca.

Secretarul de stat a spus ca producatorii fac eforturi sa livreze cat mai repede materialul didactic necesar clasei pregatitoare si a mentionat ca pana cand va ajunge in scoli vor fi desfasurate alte activitati.

Stelian Fedorca a precizat insa ca o parte din loturile cu material didactic se afla in unele depozite ale inspectoratelor judetene, urmand ca scolile sa le ridice in functie de numarul de copii pe care il au.

Referindu-se la mobilierul necesar clasei pregatitoare, reprezentantul MECTS a declarat ca acolo unde s-a intarziat cu livrarea acestuia s-a apelat la imprumut de mobilier pentru prescolari de la gradinite daca aveau surplus.

'Sunt situatii in care doua firme in Bucuresti au intarziat livrarea mobilierului scolar. Din informatiile pe care le am, 31 august era termenul de livrare, dar nu a fost respectat. Exista mobilier in fiecare clasa. Acolo unde nu a ajuns la timp a fost imprumutat de la gradinite, in unele cazuri unde era surplus, pentru o perioada scurta de timp, pana ce mobilierul comandat va ajunge in scoala. Pana la aceasta ora (vineri - n.r.), inainte sa incep videoconferinta la nivel national, fara Bucuresti un numar de 2.289 de seturi de mobilier comandat nu a ajuns in scoli, dintre care 1.290 de seturi sunt la firma Furnisa din Cluj si Eurodidactica. Am inteles ca pana luni se vor rezolva lucrurile in aceste cazuri', a mai spus Fedorca.

×