x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elita Bacalaureatului din România, student în Germania la o universitate de prestigiu

Elita Bacalaureatului din România, student în Germania la o universitate de prestigiu

08 Iun 2012   •   07:18
Elita Bacalaureatului din România, student în Germania la o universitate de prestigiu

Cel mai slab Bacalaureat din ultimele doua decenii a distrus visurile multor elevi de clasa a XII-a. Anul trecut, promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 44,47 la suta. Cu toate acestea, aproape 70 de elevi au reusit sa straluceasca si sa arate ca se poate invata. Andrei Stoica a obtinut performanta de a avea 10 pe linie la toate probele sustinute. Pentru ca ii era teama ca sistemul de invatamant din Romania avea sa-i puna piedici, bucuresteanul a ales sa plece la o facultate din Germania. El a acceptat sa impartaseasca experienta primului an de studentie, pentru RTV.NET.
Examenul de maturitate din 2011 la care nu s-a mai putut copia a devenit un cosmar pentru aproape 100.000 de elevi din Romania. Planurile de facultate s-au impiedicat de cel mai dificil examen, un examen supravegheat din fiecare colt de clasa.

Cu toate acestea, aproape 70 de elevi au reusit sa straluceasca si sa arate ca se poate invata intr-un sistem de invatamant cu multe probleme. Ei au dovedit ca performanta se obtine prin munca si prin daruire si au reusit sa obtina 10 pe linie la toate probele.

Din pacate, Romania exporta tinerele valori in Marea Britanie, Gemania, Franta si nu numai. In Bucuresti anul trecut doar doi elevi au reusit sa termine Bacalaureatul cu nota 10, Alina Craciun, de la la Liceul Teoretic 'Jean Monnet", si Andrei Stoica, de la Colegiului 'Tudor Vianu". Dupa ce vacanta de vara a luat sfarsit, Alina a plecat in Regatul Unit al Marii Britanii unde avea sa studieze marketing and financial management si unde avea sa primeasca o bursa de 2.500 de lire/an.

Andrei Stoica a plecat la universitatea din Germania, Jacobs University Bremen, o universitate cladita pe sistemul american, fiind "infratita" cu Rice University. Acolo, el studiaza Electrical and Computer Engineering.

Citeste mai mult pe RTV.NET

×