x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emerich Jenei, operat pe cord la Cluj. Intervenţia chirurgicală a durat aproape şase ore

Emerich Jenei, operat pe cord la Cluj. Intervenţia chirurgicală a durat aproape şase ore

23 Sep 2012   •   06:37
Emerich Jenei, operat pe cord la Cluj. Intervenţia chirurgicală a durat aproape şase ore

UPDATE 15:45 - Operatia pe cord la care a fost supus Emerich Jenei s-a incheiat cu succes. Interventia chirurgicala a durat peste cinci ore. In urma operatiei, fostului selectioner i-au fost montate trei by-pass-uri. Jenei va fi mutat la Terapie Intensiva, unde va sta cateva zile, sub atenta aupraveghere a medicilor.

...................

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj Napoca au decis sa-l opereze pe Emerich Jenei in aceasta dimineata. El a fost supus, sambata, unor investigatii coronariene, in urma carora s-a stabilit ca are nevoie de by-pass-uri, anunta RTV. Acesta s-a simtit rau in ultimele saptamani, acuzand dureri de inima la efort.

Antrenorul, in varsta de 75 de ani, a fost adus la Institutul Inimii din Cluj Napoca inca de vineri, dupa ce medicii au descoperit ca are doua artere infundate.

Directorul medical al Institutului Inimii "Niculae Stancioiu" din Cluj-Napoca, Radu Capalneanu, a declarat, sambata, ca in cazul lui Jenei se va face "ce trebuie". "Fostul antrenor Emeric Ienei a fost internat, vineri seara, la Institutul Inimii. I se fac investigatii medicale, iar, daca este cazul, va fi operat. Nu pot sa spun diagnosticul cu care a fost internat, dar pot sa spun ca in acest caz se va face ce trebuie", a spus Capalneanu.

Tehnicianul, care locuieste la Oradea, a fost trimis la Cluj pentru control, iar medicii au descoperit ca are doua artere infundate. Supus unei coronarogafii medicii au descoperit ca Emerich Jenei are doua artere ingustate care restrang circulatia sanguina. La Institutul Inimii din Cluj, fostul antrenor a venit insotit de familie.

Emerich Jenei s-a nascut la Agris, pe 22 martie 1937, si a inceput fotbalul la Flamura Rosie Arad. Timp de 12 ani, intre 1957 si 1969, a aparat culorile Stelei pe teren, iar in 1972 si-a inceput cariera de antrenor. A condus Steaua in sase mandate, fiind si selectionerul Romaniei la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 si al Campionatelor Europene din 2000. Cel mai mare succes din cariera reputatului antrenor este cucerirea Cupei Campionilor, in 1986, la Sevilla, unde Steaua a invins FC Barcelona la loviturile de departajare.

Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, afirma ca a vorbit cu medicii despre starea lui Emerich Jenei si ca acesta nu este in pericol, operatia la care urmeaza sa fie supus fiind una "de rutina", care "nu pune probleme deosebite".

Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat, sambata, inainte de plecarea echipei spre Targu Jiu, pentru un meci cu Pandurii, ca a vorbit cu medicii despre starea lui Emerich Jenei.

"Am auzit ca este internat, am ajutat si eu la demararea buna a lucrurilor, pentru ca ne-a sunat fiica dansului, Cristina, si am dat si eu niste telefoane, nu puteam sa fac mai mult, pentru ca plecam la Targu Jiu. Am vorbit cu medicii de acolo, este stabil, nu este in pericol si va face o operatie care este o operatie de rutina, nu pune probleme deosebite. Ii dorim sa treaca cu bine peste operatie, care va fi azi (sambata - n.r.) sau maine dimineata (duminica - n.r.), si ii dorim insanatosire grabnica" , a spus Muresan.

×