x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc susţine că "Prima Casă" a scăpat de probleme

Emil Boc susţine că "Prima Casă" a scăpat de probleme

23 Iul 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc a anunţat că Executivul a stabilit cadrul legal astfel încât şi constructorii imobiliari care au realizat locuinţe pe credite ipotecare să poată intra în programul "Prima casă" şi a dat asigurări că problemele invocate de băncile înscrise în program au fost soluţionate.



"A fost pregătit cadrul legal astfel încât şi constructorii imobiliari care au construit locuinţe pe credite ipotecare să poată intra în programul "Prima casă", pe baza solicitărilor pe care le-au făcut în discuţiile noastre", a informat Emil Boc, citat de Agerpres. Totodată, el a susţinut că "nuanţele" care au apărut pe parcursul procedurilor, invocate de bănci, au fost soluţionate: "Pot să vă spun că nu mai există niciun fel de barieră, de niciun fel de natură, pentru ca astăzi să-ţi pot construi o casă de la zero, beneficiind de o garanţie guvernamentală de 60.000 de euro, să-ţi cumperi o casă care este "în roşu", nefinalizată şi să primeşti o garanţie de la stat de 60.000 de euro, să-ţi cumperi o locuinţă finalizată, fie ipotecată, fie neipotecată de constructor, astfel încât să intri în posesia acesteia. Toate aceste nuanţe care au apărut pe parcursul procedurilor, invocate de bănci, practic sunt rezolvate în acest moment".

Premierul Emil Boc s-a întâlnit marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai băncilor care au solicitat înscrierea în programul "Prima casă", dar care nu au mai semnat convenţia cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor. La întâlnire, care a durat aproximativ două ore, au fost găsite soluţii la problemele tehnice ridicate de reprezentanţii băncilor.

×
Subiecte în articol: observator