x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc va prezenta grupurilor, miercuri după-amiază, evaluarea miniştrilor PDL

Emil Boc va prezenta grupurilor, miercuri după-amiază, evaluarea miniştrilor PDL

01 Sep 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc va prezenta miercuri după-amiază grupurilor parlamentare ale PDL o evaluare a miniştrilor partidului.



După cum a declarat luni seară vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur, premierul şi conducerea centrală a PDL vor avea o întrevedere cu grupurile parlamentare democrat liberale, la Palatul Parlamentului.

El a afirmat că evaluarea miniştrilor PDL se va face în baza criteriilor de eficienţă, iar remanierea este "atributul premierului".

"Remanierea este atributul preşedintelui partidului, primul-ministru în funcţie, evident, consultându-se cu preşedintele României. (...) Nu facem remanierile nici la televizor, nici în conferinţe de presă. Eu cred că acestea fac rău. Această durată prelungită de a spune unii şi alţii despre ce este vorba cred că nu face un guvern eficient. Ele se execută, nu se discută. Este atributul primului-ministru", a spus Flutur, citat de Agerpres.

Oficialul PDL a susţinut că "instituţia remanierii este o normalitate, un lucru firesc", dar a subliniat, din nou, că este strict atributul primului-ministru. "Se poate şi mai bine şi atunci trebuie să eficientizezi. Au fost în cei 20 de ani de democraţie remanieri şi vor mai fi. Sunt convins că în perioada următoare..., însă este un atribut al primului-ministru şi sunt convins că şi-l va exercita", a afirmat vicepreşedintele PDL.

În ceea ce priveşte evaluarea miniştrilor din Cabinet care provin din celelalte partide, Flutur a precizat că ea trebuie făcută de premier, în coaliţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: observator