x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc vede un compromis raţional

Emil Boc vede un compromis raţional

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Dec 2008   •   00:00
Emil Boc vede un compromis raţional

Negocierile pentru formarea unui nou guvern, purtate între PSD+PC şi PD-L par să ajungă spre punctul final, compromisul raţional. Mai precis, acest compromis ar ţine de
adoptarea unor soluţii de stânga în domeniul protecţiei sociale şi prin menţinerea cotei unice. Negocierile finale se vor purta miercuri.



"Ca partidul cu cele mai multe mandate în Parlamentul României, avem obligaţia să încercăm construirea unei majorităţi în jurul PD-L. Avem obligaţia să realizăm compromis raţional care să răspundă problemelor actuale ale României şi mai ales problemelor oamenilor din viaţa de zi cu zi. Există premisele realizării compromisului cu PSD din perspectiva unor soluţii apropiate", este concluzia lui Boc la finalul negocierilor.  Preşedintele PD-L este la fel de optimist şi în ceea ce priveşte găsirea unui compromis legat de reforma constituţională: "Nu există puncte divergente între cele două partide privind necesitatea reformei constituţionale. Nici în discuţiile cu PNL, nici în discuţiile cu PSD, PD-L nu a susţinut necesitatea unei republici prezidenţiale. PD-L doreşte doar să asigure funcţionalitatea sistemului actual şi eliminarea acelor puncte care, pe parcursul timpului, s-a demonstrat că pot crea blocaje instituţionale". Boc a admis că participarea UDMR la viitoarea guvernare este deocamdată unul din punctele divergente în discuţiile cu PSD. "Consider că prezenţa UDMR nu reprezintă un impediment major în guvernarea ţării. Am avut un cuvânt dat înainte ca PSD să-şi anunţe disponibilitatea pentru găsirea unei formule majoritare de guvernare a ţării", a spus Boc adăugând ulterior că "suntem în negocieri, lucrurile sunt deschise".

×
Subiecte în articol: romania