x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emoţii, dar nu la examene

Emoţii, dar nu la examene

11 Iul 2009   •   00:00

Înmulţite în ultimii ani, facultăţile particulare încep să se clatine. Aproape 60.000 de absolvenţi speră să nu-şi fi pierdut degeaba timpul şi banii.



Dacă nu-şi vor rezolva problemele, două universităţi particulare nu vor mai putea face înscrieri din această toamnă, iar a treia este în pericol. Actualii studenţi, absolvenţii şi cei care intenţionau să se înscrie la cele 39 de facultăţi particulare rămase pentru moment fără acreditare trec acum prin emoţii puternice, pentru că nu mai ştiu care este statutul juridic al universităţilor.

"Este vorba de o hotărâre de Guvern pe care ministerul o emite anual şi care cuprinde toate structurile din fiecare universitate, care fie funcţionează provizoriu, fie sunt acreditate", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, precizând că universităţile "Spiru Haret", din Bucureşti, şi "Petre Andrei", din Iaşi nu mai pot organiza concursul de admitere în anul I pentru sesiunea din această vară, deoarece au anumite probleme.

După rezolvarea lor, universităţile şi-ar putea relua activitatea complet. În pericol este şi Universitatea "Appolonia", tot din Iaşi, cele trei având în total 39 de facultăţi. Universităţile trebuie să obţină acreditări noi din partea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi a Ministerului Educaţiei până în toamnă. (D.C.)

×
Subiecte în articol: observator