x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Energia electrică se ieftinește cu 1 ban/kwh, la începutul anului 2021

Energia electrică se ieftinește cu 1 ban/kwh, la începutul anului 2021

14 Dec 2020   •   22:30
Energia electrică se ieftinește cu 1 ban/kwh, la începutul anului 2021
Sursa foto: Hepta

Energia activă livrată consumatorilor casnici va avea un preț redus cu un ban pe kwh, de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kwh, de la 1 ianuarie 2021, a anunțat, luni, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Vești bune pentru români! Hidroelectrica a anunțat azi (luni – n.r.) că va reduce prețul la energia electrică. Facturi mai mici la energia electrică!”, anunță ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

Acesta spune că cei de la Hidroelectrica au făcut „un nou pas” și se manifestă activ pe piața de furnizare, astfel că au venit cu o ofertă „bună pentru români”.

„Odată cu liberalizarea pieței de energie, de la 1 ianuarie 2021, pentru energia activă livrată consumatorilor casnici prețul se va reduce de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh în primul semestru al anului viitor. Clienții au garanția că prețurile sunt fixe și beneficiază în continuare de termene de plată relaxate – 45 de zile de la emiterea facturii”, a mai spus Popescu.

Acțiunea este ca urmare a strategiei companiei de a-și crește numărul de clienți pe zona de furnizare odată cu liberalizarea completă a pieței de energie.

Ministrul Popescu atrage atenția că românii trebuie să verifice cu atenție factura și dacă văd că nu va fi mai mică să schimbe furnizorul de energie electrică, „pentru ca toți să înțeleagă că nu pot păstra un monopol al prețurilor mari”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu energie electrica