x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eroare? Alexandru Cumpănaşu, numit de Guvern consultant pe fonduri europene

Eroare? Alexandru Cumpănaşu, numit de Guvern consultant pe fonduri europene

11 Mai 2020   •   22:05
Eroare? Alexandru Cumpănaşu, numit de Guvern consultant pe fonduri europene
Sursa foto: Captura Antena 3

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănaşu, va consilia Ministerul Fondurilor Europene privind realizarea şi implementarea programelor în viitorul buget al Uniunii Europene (2021-2027).

Concret, organizaţia condusă de fostul candidat la alegerile prezidenţiale a fost inclusă în Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri. Decizia a fost semnată de premierul Ludovic Orban şi publicată în Monitorul Oficial.

Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA, la finalul anului trecut, tocmai pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că se plănuieşte schimbarea organizaţiei lui Cumpănaşu din organismul de consultare a Ministerului Fondurilor Europene. Liberalii dau vina pe „o eroare birocratică”.

În cursul serii premierul Ludovic Orban a declarat că a dispus și că va avea loc un proces de evaluare al organizațiilor implicate în acest proces, lista acestora fiind aceeași cu una din 2014, luată cu „copy - paste”. „Vom evalua pe criterii obiective și pot spă spun că vor intra și alte organizații”, a spus premierul la Digi 24.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Cumpănaşu