x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EROAREA ANULUI. Cine a transformat în comunicarea CCR "listele electorale permanente, actualizate" în "actualizarea listelor permanente"

EROAREA ANULUI. Cine a transformat în comunicarea CCR "listele electorale permanente, actualizate" în "actualizarea listelor permanente"

06 Aug 2012   •   17:44
EROAREA ANULUI. Cine a transformat în comunicarea CCR "listele electorale permanente, actualizate" în "actualizarea listelor permanente"

Curtea Constitutionala a revenit cu o adresa catre Guvern in care precizeaza ca a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfasurarea referendului si listele in baza carora s-a organizat consultarea populara din 29 iulie si nu actualizarea listelor permanente, asa cum gresit s-a promovat in presa.

"Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului Romaniei, care a avut loc in data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate Guvernului prin Adresa Curtii Constitutionale a Romaniei nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale revine cu o adresa precizatoare", se arata intr-un comunicat de presa.

In anexa atasata comunicatul se arata ca presedintele Curtii, Augustin Zegrean, "avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului" din 3 august, precizeaza ca plenul CC "a solicitat Executivului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu".

Confuzia privind solicitarea adresata Guvernului, in urma discutiilor Curtii Constitutionale din 2 august, s-ar fi produs din cauza unei comunicari facuta de un judecator al Curtii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea catre Executiv, au declara surse oficiale.

Astfel, s-ar fi cerut Guvernului "actualizarea listelor" de alegatori si "nu listele electorale permanente actualizate", precizeaza sursele citate.
Mediafax

×