x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Escrocherii din spatele gratiilor: Zeci de oameni, victime ale unei grupări care organiza concursuri false prin telefon

Escrocherii din spatele gratiilor: Zeci de oameni, victime ale unei grupări care organiza concursuri false prin telefon

23 Feb 2012   •   08:10
Escrocherii din spatele gratiilor: Zeci de oameni, victime ale unei grupări care organiza concursuri false prin telefon

Procurorii DIICOT si politia au organizat, in aceasta dimineata, o actiune de amploare pentru destructurarea unei retele de crima organizata care a inselat cel putin 100 de persoane si ai caror membri se afla, in parte, inchisi in penitenciare de pe teritoriul Romaniei.

Cei 33 de membri ai retelei, dintre care 10 sunt inchisi pentru infractiuni grave, chiar si omoruri, profitau de naivitatea romanilor, anuntandu-i la telefon ca ar fi castigat premii importante in bani sau autoturisme de lux si solicitandu-le sa depuna in diverse conturi sume de bani reprezentand garantii inainte de ridicarea premiilor.

Escrocii sustineau chiar ca sunt reprezentanti ai unor televiziuni care organizeaza concursuri. Prejudiciul creat se ridica la cel putin 2 miliarde de lei, iar numarul victimelor este de cel putin 100.

Purtatorul de cuvant al IGPR, Christian Ciocan, a declarat ca victimele ar fi din 26 de judete.

"Oamenii erau anuntati ca au castigat premii imporante in bani sau autoturisme de lux, cel care suna statea la telefon cu persoana pana cand aceasta depunea intr-un cont sume importante de bani, apoi altii retrageau sumele si banii ajungeau, in parte, in penitenciare. Atragem atentia ca este vorba despre o infractiune de inselaciune, oamenii nu tebuie sa creada asemenea lucruri, sa fie atenti si sa sesizeze politia", a explicat Ciocan.

Reprezentantul IGPR a mentionat ca cercetarile se desfasoara in prezent in sapte judete, dar acestea se vor extinde, existand posibilitatea ca numarul membrilor retelei si cel al victimelor escrocheriilor sa fie mult mai mare.

×