x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Estimările ANM privind norul de fum din Capitală

Estimările ANM privind norul de fum din Capitală

15 Mar 2021   •   16:41
Estimările ANM privind norul de fum din Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare privind evoluția norului de fum din București, pentru intervalul luni ora 16.00 - marți ora 8.00.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului București se apreciază că pe tot parcursul intervalului menționat cerul va fi noros și temporar va ploua, în general moderat cantitativ (posibil peste 10 l/mp).

Vântul va sufla în general moderat (15...25 km/h, cu rafale de 35...40 km/h), din direcție estnord-estică, până în prima parte a nopții, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către vestsud-vest.

Ulterior, până marți dimineață, circulația aerului se va reorienta și se va realiza dinspre sudvest către nord-est.

Nivelul poluării era foarte ridicat luni dimineață în București, cu majoritatea senzorilor platformei airlive.ro la 100 în toate zonele Capitalei.

Niveluri foarte ridicate se înregistrau în zonele Moșilor, Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord. Libertății, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piața Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piața Crângași, Giulești, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării.

„Aerul este foarte poluat aici! Evită plimbările și exercițiile fizice în aer liber! Cele mai afectate persoane sunt copiii, persoanele în vârstă și cele care suferă de afecțiuni respiratorii!”, recomanda platforma.

Garda Națională de Mediu a postat pe Facebook imagini din teren, din județul Ilfov, unde Garda de Mediu Ilfov, Poliția, pompierii si jandarmii au intervenit duminică seara, după ce oamenii au aprins cauciucuri înainte de începerea postului Paștelui.

„S-a risipit și ceață neagră și petrecăreții, cu sutele, au intrat în case. Din păcate mirosul puternic încă persistă, cu toate că focurile au fost stinse”, scria Garda de Mediu.

×
Subiecte în articol: nor fum capitala