x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eugen Nicolăescu: "Coplata va fi achitată la externare şi nu va depăşi 10 lei"

Eugen Nicolăescu: "Coplata va fi achitată la externare şi nu va depăşi 10 lei"

29 Ian 2013   •   21:51
Eugen Nicolăescu: "Coplata va fi achitată la externare şi nu va depăşi 10 lei"

Spitalele sunt cele care vor stabili câţi bani vom plăti pentru serviciile medicale pe perioada internării, dar suma nu putea depăşi 10 lei. Decizia privind coplata a fost stabilită în Guvern şi este cuprinsă în contractul cadru pe 2013.

 
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine că taxa se va plăti doar la externare şi va acoperi toată perioada în care bolnavul este spitalizat.
 
"Coplata, am reuşit să negociez în discuţiile cu FMI, să se aplice doar la servicii spitaliceşti pe caz externat, cu excepţia serviciilor de urgenţă. Coplata se va plăti la externare, adică la ieşirea din spital. Taxa nu va depăşi 10 lei. În spitale se fac internări fictive, iar introducând această coplată, sperăm să diminuăm acest fenomen", a explicat Eugen Nicolăescu.
 
Anterior, premierul Victor Ponta a declarat că s-a stabilit în discuţiile cu FMI că "nivelul maxim al coplăţii nu va depăşi 10 lei. Sigur, pentru cei care nu au resurse financiare contează. Dar, de principiu, nu este o sumă care conteaza. S-a bătut în cuie că e maxim 10 lei".
 
Coplata a fost întrodusă în acordul cu FMI anul trecut, în timpul guvernării Boc. 
 
Valoarea exactă a coplăţii va fi stabilită de fiecare spital în parte, urmând ca plata acestei taxe să se introducă din luna martie.

×
Subiecte în articol: coplata externare eugen nicolaescu