x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Europa de Est depășește pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19

Europa de Est depășește pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19

21 Noi 2020   •   19:00
Europa de Est depășește pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19

Numărul cazurilor de coronavirus din Estul Europei a trecut de 5 milioane sâmbătă, anunță Reuters, în timp ce guvernele din întreaga Europă iau măsuri pentru a încerca să limiteze cazurile în creștere, scrie Mediafax

Regiunea, care cuprinde Belarus, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Moldova, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, are cel mai mare număr de cazuri raportate COVID-19 din Europa.

Europa de Est a raportat peste 82.000 de cazuri într-o singură zi, în medie, în ultima săptămână, și a înregistrat în medie peste 1.500 de decese zilnic.

Rusia, Polonia și Ucraina sunt printre primele 20 de țări cu cele mai multe cazuri din lume.

O creștere recentă a cazurilor a făcut ca Rusia să depășească pragul de 2 milioane de cazurri, ceea ce o situează după Statele Unite, India, Brazilia și Franța în ceea ce privește totalul infecțiilor. Autoritățile nu au impus o carantină generală, așa cum au făcut la începutul acestui an, și au preferat măsuri regionale specifice.

Până în prezent, Europa a raportat peste 15 milioane de cazuri de COVID, devenind astfel regiunea cu cel mai mare număr de cazuri. A înregistrat peste 346.000 de decese, a doua cea mai mare valoare din lume pe regiuni, după America Latină, potrivit unui bilanț al Reuters.

 

×
Subiecte în articol: europa de est Covid-19