x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evacuări la Feteşti

Evacuări la Feteşti

03 Iul 2010   •   00:00

Un număr de 11 familii din cartierul Buliga al municipiului ialomiţean Feteşti au primit, vineri seară, ordine de evacuare a locuinţelor şi anexelor gospodăreşti din cauza pericolului determinat de cotele crescute ale apelor Braţului Borcea.

Potrivit primarului municipiului Feteşti, Gheorghe Catrinoiu, perimetrul de gospodării în pericol este situat la aproximativ 50 de metri de dig, până la ora actuală oamenii luându-şi animalele din gospodării, pe care le-au dus într-o zonă sigură.

"Sunt şapte case şi patru anexe gospodăreşti în zona respectivă. Oamenii nu şi-au părăsit casele deocamdată, şi-au luat doar animalele de prin grajduri şi coteţe şi le-au transportat în locuri lipsite de pericol. Deocamdată, oamenii nu s-au mutat, dar este îngrijorător faptul că am primit informaţia că în perioada 2 - 8 iulie cotele Braţului Borcea vor creşte, iar atunci pot fi situaţii de pericol", a decalrat Gheorghe Catrinoiu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, la ora actuală se consolidează în continuare cel de-al doilea dig, cel de lângă casele în pericol, perimetrul celor 11 case şi gospodării fiind situat la aproximativ 50 de metri de dig.

La ora transmiterii ştirii, la acţiunea de consolidare a digului lucrează aproximativ 200 de persoane, între care sunt 30 de militari, pompieri militari, jandarmi, poliţişti comunitari şi lucrători ai Primăriei municipiului Feteşti.

×
Subiecte în articol: observator