x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eveniment dedicat reorganizării caselor de asigurări

Eveniment dedicat reorganizării caselor de asigurări

01 Noi 2012   •   15:04
Eveniment dedicat reorganizării caselor de asigurări
Sursa foto: Radu Aneculaesi/Intact Images

Dr.Vasile Cepoi, Consilier de Stat al Primului Ministru, va prezenta propunerea de lege axată pe segmentul de asigurări obligatorii şi pe societăţile mutuale.

Joi, 8 noiembrie, la Palatul Parlamentului, Bucureşti, sub auspiciile Ministerului Sănătăţii, Tarus Media Health Events organizează un eveniment     ăă dedicat transformării caselor de asigurări în societăţi mutuale. Fostul Ministru al Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a declarat în iulie 2012, că "pentru a putea realiza un sistem în care asiguraţii să aibă controlul, una dintre propuneri a fost de a reorganiza casele actuale de asigurări de sănătate în societăţi mutuale de asigurări.” În cadrul evenimentului, dr. Vasile Cepoi, Consilier de Stat al Primului Ministru, va prezenta propunerea de lege axată pe segmentul de asigurări obligatorii şi pe societăţile mutual.

Prin reorganizarea caselor de asigurări, numărul celor care contribuie la fondul sănătăţii ar trebui să crească. De asemenea, veni­turile disponibile pen­tru cheltuieli în sis­tem ar trebui sa fie mai ridicate.

Doi specialişti în asigurări mutuale din Belgia şi Franţa (sistemele model alese de Ministerul Sănătăţii) vor fi keynote speakeri la eveniment: dr Jan van Emelen, Innovation Director, Independent Health Insurance Funds (MLOZ), Preşedinte Disease Management Working Group, Association Internationale de la Mutualité (AIM) (Belgia) şi Didier Bazzocchi – Director General delegat pentru sănătate al grupului COVEA, (Franţa). Dr Jan van Emelen, va prezenta sistemului de asigurări publice din Belgia şi rolul societăţilor mutuale. Specialistul francez Didier Bazzocchi va vorbi despre sistemul de asigurări de sănătate complementare din Franţa.

Temele abordate vor fi: rambursarea şi controlul calităţii serviciilor de sănătate de către societăţile mutuale; analiza funcţionării actuale a sistemului de asigurări de sănătate în vederea transformării eficiente a caselor de asigurări în societăţi mutuale; alocarea resurselor între societăţile mutuale; formarea iniţială şi continuă a resurselor umane din societăţile mutuale; informarea şi educarea pacientului în legatură cu drepturile lui în societăţile mutuale.

Pentru detalii şi înregistrare: Alexandra Paiu, Conference Counselor, alexandra.paiu@tarus.eu

×