x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Examenul pentru permisul auto, mult mai complicat

Examenul pentru permisul auto, mult mai complicat

de Mara Raducanu    |    21 Ian 2010   •   00:00

Mare atenţie pentru cei care aspiră să devină viitori şoferi! Nu mai este chiar atât de simplu, iar modificările procedurii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere au fost publicate în data de 19 ianuarie 2010 în Monitorul Oficial al României, Partea 1.

Noile schimbări cer nu doar o pregătire  aprofundată a candidatului  în ceea ce priveşte Legislaţia Rutieră, dar şi cunoaşterea -  în funcţie de categoria auto - a unor informaţii legate de folosirea autovehiculului şi de întreţinerea lui (exemplu: principiile de construcţie, montare, utilizare şi întreţinere a anvelopelor, funcţionarea principalelor piese, repraţiile curente necesare etc. ) Totodată, sunt punctate clar drepturile şi obligaţiile candidatului, din momentul depunerii dosarului de înscriere până la comportamentul său în sală de examinare. Noile prevederi stabilesc  şi responsabilităţile celor care supraveghează proba de sală, dar şi aspecte legate de cei care se ocupă de verificarea dosarului la programare.

"Noile modificări vor transforma examenul pentru obţinerea permisului, în sensul că acum se precizează clar, în lege unele lucruri care, deşi ştiute nu erau respectate. Gradul de dificultate al întrebărilor va fi mai  mare, adaptate bineînţeles la fiecare categorie auto, iar candidatul va fi pus în situaţia să cunoască atât Legislaţia Rutieră, cât şi informaţii despre autovehicul. Cu alte cuvinte, va creşte gradul de responsabilizare şi doar cei pregătiţi vor reuşi.", ne-a declarat Dan Moşescu, şef Serviciu Permise şi Înmatriculări Auto.

Vezi modificările procedurii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere - format pdf

×
Subiecte în articol: observator