x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exclusivitate - Elena Udrea lucreaza doar pentru Basescu

Exclusivitate - Elena Udrea lucreaza doar pentru Basescu

10 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Elena Udrea, numita consilier la cabinetul presedintelui, Traian Basescu, a declarat ca nu ar fi plecat pentru o alta functie decat pentru una in Administratia Prezidentiala.
MONICA C. ANDREI

"Am vrut sa-mi dau acum demisia (n.r. - ieri), dar n-aveau dosarul pregatit, nu avea cine sa-mi ia locul. A fost o experienta pentru mine, am invatat mult in aceasta perioada. Nu as fi plecat pentru o alta functie. Bineinteles, as fi putut lucra si la alte departamente din cadrul Administratiei Prezidentiale, cum ar fi cel juridic. Dar numai acolo", ne-a spus Elena Udrea. Ea se va ocupa de programul presedintelui atat cel intern, cat si cel extern.

"M-am simtit onorata pentru faptul ca presedintele s-a gandit la mine si mi-a propus functia de consilier de stat la cabinetul sau. Cu siguranta am facut acest pas datorita omului Traian Basescu", a mai adaugat Udrea.

Tot ieri, Mioara Mantale si-a dat demisia din functia de consilier si de presedinte de sedinta al Consiliului General, avand in vedere faptul ca a fost numita prefectul Capitalei. Locul ei a fost ocupat de un liberal, pe numele sau Antoanel Tanase, care s-a autopropus ca sef al sedintei. "Dupa principiul liberal, ma autopropun pentru functia de presedinte de sedinta", a spus Antonel cu zambetul pe buze. Luat peste picior de mai toti consilierii, reprezentantul liberal a reusit in final sa ajunga presedinte de consiliu. Pentru ca nu era pregatit, Antoanel a facut si primele gafe. A propus sa fie aleasa comisia de validare, fara membri. A fost nevoie de interventia prefectului pentru a nu se comite o ilegalitate. "Daca va fi nevoie, voi ataca in instanta deciziile consilierilor", a conchis Mantale. Tot ieri, Cristina Parvulescu, blonda care a picat examenul pe care l-a sustinut in fata comisiilor parlamentare de politica externa pentru a ocupa functia de ministru al Integrarii in Guvernul Tariceanu, a primit o noua sarcina. Ea a fost desemnata printr-o decizie a primarului general, Razvan Murgeanu, responsabila cu predarea - primirea constructiilor amplasate in Satul Francez. Si asta pentru ca, de ieri ansamblul de imobile de lux din nordul Capitalei, face parte oficial din patrimoniul municipalitatii, potrivit unei hotarari adoptate in unanimitate de consilierii generali.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va prelua in administrare, de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), constructiile care compun Satul Francez. Plata imobilelor, in valoare totala de 11,7 milioane euro, se va efectua esalonat, in patru transe, pana la 30 iunie 2007.

Constructiile respective au fost luate in plata de AVAS in contul creantei detinute asupra societatii World Trade Center. La 26 august 2004, consilierii au adoptat o hotarare care abilita Primaria Capitalei sa plateasca 300 de miliarde lei avans pentru a deveni proprietara imobilelor din Satul Francez, fondurile provenind din bugetul Administratiei Strazilor.
×
Subiecte în articol: observator