x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie la fabrica de armament Sadu: Doi morţi şi un rănit

Explozie la fabrica de armament Sadu: Doi morţi şi un rănit

11 Feb 2011   •   11:58
Explozie la fabrica de armament Sadu: Doi morţi şi un rănit
UPDATE: Bărbatul de 41 de ani accidentat în explozia de la Sadu a ajuns la Spitalul de Arşi din Capitală. "Are arsuri pe aproximativ 40% din corp, la o primă evaluare, de grad II", a declarat, pentru Agerpres, dr. Carmen Orban, managerul spitalului.  Ea a spus că bărbatul va fi internat la Terapie Intensivă. Pacientul este echilibrat hemodinamic şi respirator şi până în acest moment nu se pune problema ventilaţiei, a precizat dr. Orban.

Bărbatul a fost adus la Bucureşti cu un elicopter SMURD din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

UPDATE: Explozia a avut loc într-un atelier al unităţii unde era depozitată pulbere, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Daniel Tică. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj a precizat că explozia a avut loc în jurul orei 11.30, iar două femei au fost găsite carbonizate. O treia persoană, un bărbat, a fost rănită grav, fiind dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

La rândul său, prefectul de Gorj Liviu Andrei a declarat că, din aprecierile directorului uzinei se pare că în momentul în care cele două femei transportau de la magazie în secţie o parte din pulbere s-ar fi produs o scânteie, fără a fi cunoscută cauza. Potrivit acestuia, pompierii au ajuns la faţa locului în 4-5 minute, iar incendiul a fost localizat. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj afirmă că în prezent nu mai există pericol de explozie.

Doi angajati au murit si un altul a fost ranit grav, în urma unei explozii care a avut loc la uzina mecanica Sadu, fosta fabrica de armament, din judeţul Gorj. Deflagratia s-a produs in sectia de impachetare capse. Persoana ranita prezinta arsuri in zona fetei si a mainilor. La fata locului s-au deplasat politistii, procurorii, inspectorii de munca si prefectul. (Gabriela Mladin)

Potrivit prefectul judetului Gorj, din cauza uzurii echipamentelor cu care se lucrează în uzină, astfel de incidente se pot întâmpla oricând.

"ISU a intervenit rapid, toate forţele se îndreaptă către Uzina Mecanică Sadu. Angajaţii de acolo lucrează cu tehnologie veche şi astfel de incidente se pot întâmpla", a spus prefectul judetului Gorj, Andrei Liviu.

În ultima lună, două femei au fost grav rănite în urma unor accidente de muncă, anunţă antena3.ro. Ele sunt internate în spital, în prezent, pentru diverse intervenţii chirurgicale.

În noiembrie 2010, o femeie a fost rănită în urma producerii unui incendiu. Incidentul din 4 noiembrie s-a produs în momentul în care femeia făcea curăţenie în secţia de muniţie a uzinei de la Sadu. Din cauze necunoscute, o capsă a sărit în aer, ceea ce a dus la o reacţie în lanţ. Au explodat şi altele, iar bucăţi din ele pur şi simplu i s-au înfipt în faţă.

În 2005, un eveniment similar a avut loc în aceeaşi secţie. Atunci, în urma unei explozii, patru angajate au ajuns la spital cu arsuri grave. 

Uzina Mecanică Sadu este situată în oraşul Bumbeşti Jiu din judeţul Gorj, în apropierea drumului european E70 Târgu Jiu - Petroşani. Uzina Mecanică Sadu produce muniţie de infanterie, armament de infanterie şi componente pentru acesta şi elemente pirotehnice de iniţiere.

Uzina Mecanică Sadu figurează în raportul ANAF ca aflându-se în topul datornicilor către stat din judeţul Gorj. Administratorul special al UM Sadu este Marcel Hoară (PDL).


×