x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXPLOZIE PETRILA / O probă din anchetă a dispărut

EXPLOZIE PETRILA / O probă din anchetă a dispărut

05 Feb 2009   •   00:00

Un aparat folosit pentru măsurarea concentraţiei de metan din subteranul minei Petrila a dispărut dintre probele anchetei efectuate de procurori, în cazul exploziei produse la această exploatare minieră, în luna noiembrie a anului trecut.



Potrivit Agerpres, aparatul multigaz se afla în secţia lămpărie a minei Petrila şi fusese găsit asupra uneia dintre victimele deflagraţiei produse în subteran. "Acest aparat era mijloc de probă în dosarul privind accidentul de la mina Petrila, însă nu este o probă indispensabilă. Era o probă în dosar şi trebuia să rămână în atelierul lămpărie", a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, procuror Victoriţa Povarnă. Procurorii au sesizat poliţia oraşului Petrila pentru infracţiunea de favorizare a infractorului. Sesizarea are ca obiect posibilitatea ca personalul angajat la atelierul de lămpărie să fi sustras aparatul în scopul de a favoriza unele persoane care urmează să fie sau sunt anchetate cu privire la accidentul de la mina Petrila.

Poliţia a început investigaţiile în acest caz
"Poliţia Petrila a primit sesizarea făcută de procurori cu privire la dispariţia unui aparat multigaz din incinta minei Petrila. Avem un cerc de suspecţi şi acţionăm pentru recuperarea acestui obiect şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, subinspector Bogdan Niţu. În urma dublei explozii produse în subteranul minei Petrila, pe 15 noiembrie 2008, şi-au pierdut viaţa 13 persoane, iar alte 13 au fost rănite. Se apreciază că ancheta referitoare la acest caz ar putea fi încheiată în luna martie a acestui an. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania petrila